Вступне слово Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана на засіданні Уряду від 24 червня 2016 року

24.06.2016 20:16 | Fin.Org.UA по данным КМУ


ГРОЙСМАН В.Б. – Шановні колеги, розпочинаємо засідання Уряду! Перше, що я хотів би сказати, це те, що сьогодні, на жаль, сьогодні не найкращий день для об’єднаної Європи, ми знаємо результати референдуму, який відбувся у Великобританії. Беззаперечно ми сприймаємо ці результати з великою повагою до громадян Великобританії. Але я все ж таки вірю в те, що ЄС збереже свою єдність за рахунок єдності європейських народів. Глибоко переконаний, що є цінності європейські, які об’єднують сьогодні країни Європи, набагато вищі, ніж будь-які, можливо, локальні інтереси. Глибоко переконаний в тому, що ситуація вирішиться, ми як українці і далі залишаємось відданими європейським демократичним цінностям.

Я думаю, що сьогодні ще раз потрібно підкреслити, що ми з вами вистраждали наш європейський вибір, платимо за нього надзвичайно високу ціну. І сьогодні наші воїни захищають східні кордони ЄС. Тому глибоко вірю в те, що саме ці цінності і далі будуть нас об’єднувати і переконаний у тому, що Україна і далі буде боротись за єдину сильну Європу і українці в цьому будуть відігравати одну з ключових ролей, беззаперечно будуть надавати нової енергії до євроінтеграційних процесів. Я думаю, що сьогоднішня ситуація, яку ми маємо в світі, непроста. Ще раз підкреслюю те, що Україна має бути сильною, демократичною державою. Сильною демократичною державою ми можемо стати тільки тоді, коли ми побудуємо сильну національну економіку, економіку, яка буде виробляти продукт, блага, які ми будемо інвестувати в якість життя людей. Це одне з найголовніших наших завдань.

Хочу підкреслити, що наші міжнародні візити, делегації, яку я очолював, делегації, яку очолював С.І. Кубів до США і Канади, говорять про те, що ми маємо величезний потенціал у залученні інвестицій, розвитку національної економіки, створення нових робочих місць. І цей потенціал ми маємо з вами, шановні колеги, використовувати. Я думаю, що пошук нових можливостей, залучення нових інвестицій як міжнародних, так і внутрішніх є запорукою того, що ми побудуємо сильну економіку.

Як ви знаєте, цьому питанню багато було приділено часу, зустрічей із бізнесовими колами щодо залучення інвестицій. Найближчим часом ми створимо офіс при Прем’єр-міністрі, який буде супроводжувати інвестиції.

Я дуже хотів би, щоб той, хто інвестує в українську економіку, чи це Сполучені Штати, чи країни Європи, і найголовніший інвестор у нас – український інвестор, відчували себе достатньо комфортно в якісному кліматі. Але нам потрібно для цього багато що зробити. І тут позиція міністрів є дуже важливою. Колеги, кожна ваша інституція може або створювати клімат, або створювати тиск.

Я хочу підкреслити, що жодного тиску від будь-яких контролюючих структур не може бути. Це є неприйнятно. І я би дуже просив, щоб ви цьому питанню приділяли велику увагу.

Також хотів би подякувати урядовій делегації, Степане Івановичу, Вам, і міністрам за підготовку якісного візиту до Канади на бізнес-форум, на якому було дуже багато, сотні, підприємців, підприємств, які зацікавлені Україною. Будемо очікувати якісних позитивних результатів і сигналів.

Хочу підкреслити, що ми очікуємо в наступному місяці підписання зони вільної торгівлі з Канадою. Це буде означати те, що ми маємо нові ринки збуту української продукції. І дуже важливо, щоб ми цим інструментом дуже якісно користувалися, в тому числі й відкриття нових ринків інших країн. І тут нам потрібно посилювати наші торгівельні представництва для того, щоб ми могли на належному рівні в країнах, в яких є попит на українську продукцію, достойно представляти наших українських виробників.

На наступному тижні відбудеться мій візит до Німеччини. І в рамках цієї робочої поїздки там теж буде зустріч з німецьким бізнесом. Я думаю, що теж ми будемо актуалізувати наші двосторонні відносини з точки зору приходу, збільшення інвестицій німецького капіталу в українську економіку.

Хотів би підкреслити, що ми маємо ряд важливих напрямків, які можуть стимулювати нашу власну економіку, в тому числі, я говорив про те, що Україні потрібен капітальний ремонт практично у всіх сферах.

Вчора ми з Віце-прем’єр-міністрами Зубком, Розенком, міністрами були на форумі по енергоефективності. Подивіться, скільки зараз українських виробників виробляють енергоефективної продукції: будівельні матеріали, пристрої обліку, опалювання, пристрої, які опалюють з альтернативної енергетики. Дуже багато напрямків, які нам потрібно сьогодні розвивати. І що було приємно: підходиш до стенду, ставиш питання: де ви це виробляєте? Виробляють в Україні. Це дуже важливо.

Хотів би підкреслити, що внутрішні проекти дають створення саме в Україні робочих місць. Одним з таких важливих проектів є проект ремонту – капітального ремонту і реконструкції українських доріг. Сьогодні одним з перших питань ми почуємо реальний стан справ, що на сьогодні вже зроблено. Також я хотів би підкреслити, що за результатами поїздки в США ми маємо попередню домовленість із Світовим банком, що буде їхня технічна місія щодо стратегії розвитку українських доріг. Ми маємо будувати дороги, які є якісними, які підкреслюють нашу транзитну можливість, дають десятки і сотні тисяч (я не перебільшую) робочих місць в Україні, і в це потрібно інвестувати.

Тому цей рік будемо вважати роком, який дасть нам можливість стабілізувати ситуацію в дорожньому господарстві. Наступний рік – ми маємо з весни розпочати масштабні ремонти. І ми бачимо, що ми можемо розпочати масштабні ремонти і будівництво доріг, в тому числі нових, на декілька мільярдів доларів до того ресурсу, який є сьогодні. Тому дуже важливо, щоб ми зараз провели необхідні підготовчі роботи в тому числі, з одного боку провели ремонти зараз, з іншого – готувалися до наступного сезону.

Хотів би ще одне підкреслити, що мене дуже хвилює, це формула формування ціни на вугілля – так звана формула «Роттердам плюс». Я вважаю, що в цій формулі формування ціни на вугілля є багато невідомих. Я вважаю, що позиція Уряду має бути дуже чіткою з точки зору розібратися в цій формулі, зрозуміти, що там відбувається, і зробити все для того, щоб ця формула була прозора і відповідала реальній ціні вугілля в Україні і формуванню реальної ціни на електроенергію.

Я вчора мав розмову з Президентом на цю тему, ми говорили з ним. Президент теж стурбований цим питанням. Тому сьогодні я хотів би, щоб, Степане Івановичу, Ви, Володимире Євсевійовичу, Ви, як профільний Віце-прем"єр, Мінпаливенерго, Ігоре Степановичу, залучіть, будь ласка, Комісію регулювання ринку електроенергії і комунальних послуг, нам треба розібратись, як формується ціна на вугілля, чому визначена формула «Роттердам плюс», і який вихід є з цієї ситуації. Робити це потрібно терміново. Я вам даю тиждень на те, щоб ви внесли пропозиції, які розгляне і Президент, і Уряд для того, щоб врегулювати цю проблему.

І на завершення вступного слова. Сьогодні ми розглянемо ще одне важливе питання – ми оголосимо конкурс серед міст – претендентів на Євробачення. Оргкомітет напрацював пропозиції, ми сьогодні розглянемо, якщо буде воля міністрів, а я думаю, вона буде, ми сьогодні ухвалимо це рішення і розпочнемо конкурсний відбір міст. Міста зможуть конкурентно відкрито публічно претендувати на проведення Євробачення в Україні.

Шановні колеги, дякую за вашу увагу.

 
 

Додати коментар

Користувач:
email:





Держава і гроші,
Ринок кришталевий замок
Вільна історія

- Fin.Org.UA

Новини

16:45 - Ложная тревога с интервенциями в иене?
16:00 - Курси валют, встановлені НБУ на 29.04.2024
15:36 - Оновлено низку тарифів Національного банку
15:20 - Страховий ринок Словенії в 2023 році зріс на 9% до 3 млрд євро
15:20 - Навіщо страховикам потрібні структуровані дані та інтеграція AI-технологій?
15:20 - ПФТС та "Українська біржа" можуть втратити ліцензії через порушення ліцензійних умов
15:20 - Страховий ринок Польщі в 2023 році зріс на 17,6% до 18 млрд євро
15:20 - Європарламент схвалив нові зміни до Директиви Solvency II в страхуванні
15:20 - Індія "акредитувала" російських страховиків на страхування експорту нафти
15:20 - Рівень зарплати у 2024 році планують підвищити 72% компаній, 74% відчувають дефіцит кадрів
15:20 - Нацбанк повернув альтернативний сценарій та відмовився від прогнозів тривалої війни
15:05 - Україна та ЄС провели щорічний Діалог з прав людини: підсумки
14:41 - московія поновила доставку нафти державним "Совкомфлотом" до Індії - Reuters
14:28 - Який порядок оподаткування ПДФО іноземних доходів?
14:28 - Нацполіція та СБУ прийшли з обшуками до "Київтеплоенерго", робота підприємства заблокована
14:27 - МОЗ підтримує громади у цифровізації сфери охорони здоров’я
14:27 - Як формується загальний оподатковуваний дохід та сума витрат особи, яка провадить незалежну професійну діяльність?
14:23 - Чи може неповнолітня особа отримати ЕДП у КНЕДП ДПС та який порядок отримання?
14:22 - Сергій Орлов: Головне завдання в прогнозуванні повторних правопорушень – уніфікація оцінки ризиків
14:21 - Куди подавати реєстраційну заяву за ф. № 1-ПРРО суб’єкту господарювання для реєстрації ПРРО на відокремлений підрозділ (філію)?
14:20 - За яким ідентифікатором форми фізичні особи – резиденти подають в електронному вигляді Звіт про контрольовані іноземні компанії (КІК)?
14:19 - За використання рибних ресурсів до місцевих бюджетів Дніпропетровщини від платників надійшло понад 1,5 млн грн рентної плати
14:17 - Державний бюджет протягом трьох місяців п. р. отримав від платників Дніпропетровщини майже 12 млрд гривень
14:12 - Олександр Банчук: Пробація – це гарна альтернатива позбавленню волі в межах виконання цілей Стратегії реформування пенітенціарної системи
14:10 - Київ стягнув з підрядника метро на Виноградар 139 мільйонів, зароблених з незаконного депозиту
13:54 - Азербайджан може збільшити можливості експорту газу до Європи на 5 мільярдів кубометрів
13:50 - "Фармак" узяв участь у першому засіданні Альянсу ЄС з постачання критично важливих ліків
13:41 - Рада дозволила звільнення за неінформування про родичів у московії та окупованих територіях
13:35 - У Києві презентовано можливості Національного хабу інтелектуальної власності та інновацій для інноваційного розвитку України
13:25 - Крадіжка електричних кабелів паралізувала рух поїздів на заході Німеччини


Більше новин

ВалютаКурс
Австралійський долар25.8816
Канадський долар28.9972
Юань Женьміньбі5.4649
Чеська крона1.6867
Данська крона5.691
Гонконгівський долар5.0584
Форинт0.108183
Індійська рупія0.47511
Рупія0.0024423
Новий ізраїльський шекель10.4009
Єна0.25254
Теньге0.089457
Вона0.028796
Мексиканське песо2.2942
Молдовський лей2.22
Новозеландський долар23.5629
Норвезька крона3.5997
московський рубль0.43076
Сінгапурський долар29.0888
Ренд2.0991
Шведська крона3.6272
Швейцарський франк43.4084
Єгипетський фунт0.8269
Фунт стерлінгів49.5494
Долар США39.6015
Білоруський рубль14.3943
Азербайджанський манат23.2923
Румунський лей8.5282
Турецька ліра1.218
СПЗ (спеціальні права запозичення)52.1706
Болгарський лев21.6995
Євро42.4409
Злотий9.8181
Алжирський динар0.29133
Така0.35452
Вірменський драм0.099159
Домініканське песо0.66115
Іранський ріал0.00092851
Іракський динар0.029769
Сом0.43587
Ліванський фунт0.000436
Лівійський динар8.0586
Малайзійський ринггіт8.2657
Марокканський дирхам3.8465
Пакистанська рупія0.14042
Саудівський ріял10.3982
Донг0.0015718
Бат1.07729
Дирхам ОАЕ10.6188
Туніський динар12.4776
Узбецький сум0.0030882
Новий тайванський долар1.221
Туркменський новий манат11.1421
Сербський динар0.36025
Сомоні3.561
Ларі14.9113
Бразильський реал7.2282
Золото92856.01
Срібло1091.89
Платина36302.7
Паладій38449.1

Курси валют, встановлені НБУ на 29.04.2024

ТікерOpenMaxMinCloseVolume
2262861044.281044.281044.281044.282331877.24
2276561078.061078.061078.061078.06324496.06
227763997.7997.7997.7997.7997.70
2289101070.431070.431070.431070.4364225.80
229025983.97983.97983.97983.97983970.00
229470919.69919.69919.69919.69962915.43
2302621056.261056.261056.261056.26637981.04
AZRF011041.421049.861041.421049.8612547.68
CRSR061024.551024.551024.551024.5517417.35
FSTF021014.051021.481014.051021.4861968.50
IFZEMA110011001100110022000.00
TATM4.54.54.54.5450.00
XS47781550015500155001550062000.00

Дані за 25.04.2024