В Україні подорожчала картопля, а буряк подешевшав
30.06 12:41 | Економічна правда
На минулому тижні ціни на буряк та цибулю знизилися, а от картопля і капуста подорожчали.
Про це повідомляє моніторингова платформа EastFruit.
За даними аналітиків, зростання пропозиції буряків призвело до різкого зниження відпускних цін: він подешевшав з 25-40 гривень за кілограм до 15-20.
Також знижуються ціни на цибулю нового врожаю - з 25-40 до 14-25 грн/кг.
"Ціни на овочі в Україні змінилися різноспрямовано.
Зростання пропозиції столових буряків призвело до різкого зниження цін.
З тієї ж причини подешевшала цибуля нового врожаю", – пояснюють в EastFruit.
Водночас рання картопля продавалася дорожче, ніж тижнем раніше.
Ціни з 10-20 грн/кг піднялися до 15-22 грн/кг.
"Рання картопля та морква продавалися дорожче, ніж тижнем раніше.
Томат та огірок подешевшали, а ціни на солодкий перець зросли.
Капуста броколі зросла в ціні, а кольорова продавалася дешевше, ніж минулого тижня.
Подорожчали кабачок і часник.
У сегменті зелені продовжили знижуватися ціни на петрушку і почав дорожчати кріп", – йдеться у повідомленні.
Томат і огірок подешевшали з 75-95 до 55-85 грн/кг і з 20-45 до 15-30 грн/кг відповідно, а ціни на солодкий перець зросли з 90-120 до 100-160 грн/кг.
Відпускні ціни на цвітну капусту зросли з 30-40 до 45 гривень за кілограм, а на кабачок - з 10-15 до 18-20 грн/кг.
У сегменті зелені продовжили знижуватися ціни на петрушку з 70-80 до 60-70 грн/кг і почав дорожчати кріп з 40-50 до 50-85 грн/кг.
Нагадаємо:
Раніше повідомлялося, що у міру збільшення пропозиції картоплі нового врожаю на ринку України її вартість починає знижуватись.
Виробники готові відвантажувати картоплю нового врожаю по 18-28 грн/кг, що в середньому на 10% дешевше, ніж тижнем раніше.
На початку червня ціна на торішню картоплю в Україні коливалась в межах 18–28 грн/кг, що в середньому на 13% вище, ніж наприкінці минулого робочого тижня.
Раніше повідомлялося, що Індекс борщу за місяць знизився на 12%, проте в річному вимірі зріс на 27%, досягнувши позначки 196 грн.
Це на 26 грн дешевше, ніж минулого місяця, коли вартість страви становила 222 грн.
Про це свідчать дані продуктового моніторингу Українського клубу бізнесу.