9 червня: Ситуація в енергетиці

09.06.2023 20:45 | Fin.Org.UA за інформацією КМУ

Станом на 11:00 9 червня рівень Каховського водосховища в районі Нікополя становить 11,33 м.
Від ранку 6 червня, коли російські війська підірвали КГЕС, рівень води впав загалом вже на 4,7 метри Сполучені Штати впродовж 3-х місяців надаватимуть фінансову допомогу українцям, які постраждали внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС Україна направила ноту до Європейської комісії стосовно можливої активізації співпраці в атомній енергетиці з росією Стабільність інфраструктури Електроенергія Спеціалісти Укргідроенерго застосовують оперативне регулювання (а саме - зменшують обсяги скиду води) з урахуванням необхідності забезпечення балансу енергосистеми та мінімізації наслідків підриву окупантами Каховської ГЕС. Станом на 11:00 9 червня рівень Каховського водосховища в районі Нікополя становить 11,33 м. За добу рівень води у Каховському водосховищі знизився ще на метр.
А від ранку 6 червня рівень води впав загалом вже на 4,7 метри. Під водою знаходиться більша половина будівлі станції.
Земляна вставка між шлюзом і станцією теж уже під водою і продовжує руйнуватись. Гідроелектростанції Укргідроенерго продовжують максимально акумулювати воду у верхніх водосховищах Дніпра.
Це необхідно для того, щоб мати літній запас для екологічних пропусків після закінчення спрацювання Каховського водосховища. Ситуація на ЗАЕС.
Станом на ранок рівень води у Каховському водосховищі в районі Нікополя становить 11,74 м, а у ставку-охолоджувачі окупованої Запорізької АЕС – 16,66 м, цього цілком достатньо для забезпечення потреб станції.
Експерти Енергоатому моніторять ситуацію. На Криворізькій ТЕС у ставку-охолоджувачі рівень води поки достатній для забезпечення роботи енергоблоків.
За оцінками експертів Міненерго, її вистачить на період від 10 місяців до року.
Проте у майбутньому у зв’язку з падінням рівня води може виникнути потреба у поповненні ставка та, відповідно, забезпеченні безперебійної роботи станції. Енергетики Херсонської та Миколаївської областей продовжують фіксувати наслідки підриву окупантами Каховської ГЕС та спричиненої ним повені.
Наразі в Херсонській області знеструмлено 158 трансформаторних підстанцій, у Миколаївській області - 49 трансформаторних підстанцій.
Водночас у м.
Херсон фіксується поступове зменшення рівня води, який станом на 8:00 ранку знизився до відмітки 5,3 метра (максимум сягав 5,68 м). Енергетики вже почали відновлювальні роботи там, де це можливо.
На ранок вдалося повернути електропостачання для понад 2 тисяч домогосподарств у Херсоні та області.
Без світла через підтоплення залишаються понад 16 тисяч споживачів.
Ситуація на Херсонській ТЕЦ контрольована - після відходу води енергетики розпочнуть роботи з відновлення роботи насосної станції, яка була підтоплена. У Донецькій області через бойові дії знеструмлено 3 населених пункти.
Зафіксовано обстріл населеного пункту, прилеглого до генеруючої станції.
Є також пошкодження через обстріли на Харківщині.
Внаслідок попередніх обстрілів без світла залишається частина споживачів у Запорізькій, Сумській, Харківській, Чернігівській областях.
Через технологічні порушення та відключення електропостачання фіксувалися зміни у русі потягів у Дніпропетровській області.
Були відключення на Київщині, Одещині, у Чернівецькій області.
Причина - технологічні порушення. НАЕК "Енергоатом" намагатиметься скоротити ремонти атомних енергоблоків, у яких зараз перебувають 4 з 9 доступних Україні блоків, аби збільшити виробництво е/е у зв"язку з можливим зменшенням виробітку ГЕС через необхідність акумулювати воду в водосховищах, розташованих вище Каховського, повідомив президент компанії Петро Котін. ТЕС ДТЕК, які споживають воду з Каховського водосховища, працюють в стабільному режимі Газ Уночі 09 червня ворог завдав чергового ракетно-дронового удару по території України.
Зафіксовано пошкодження 2 об’єктів газовидобутку та лінії електропередачі в Житомирській області.
Також внаслідок артобстрілу є влучання в один з об’єктів Оператора ГТС України у Запорізькій області.
Триває ліквідація наслідків. Міжнародний вимір та санкції Міністр енергетики України Герман Галущенко та виконавчий директор Міжнародного енергетичного агентства (IEA) Фатіх Біроль провели зустріч у Парижі.
Сторони підписали домовленості, що дозволять представникам МЕА надавати допомогу Міненерго для оперативного реагування, забезпечення стійкості та сталості українського енергосектору, особливо під час майбутнього опалювального сезону. Уряд Латвії виділяє Україні 200 тисяч євро для ліквідації наслідків підриву росією Каховської греблі.
Відомо, що агентство з надзвичайних ситуацій Данії вже відправило Україні два потужних насоси, 35 наметів для проживання, 3 невеликі човни з транспортними плотами та великий генератор. Уряд Австрії в середу оголосив про надання одного мільйона євро Міжнародному агентству з атомної енергії (МАГАТЕ) на підтримку діяльності з ядерної безпеки в Україні. Сполучені Штати впродовж 3-х місяців надаватимуть фінансову допомогу українцям, які постраждали внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС.
22 500 000 гривень (приблизно 608 000 доларів США) грошової допомоги буде надано понад 1 000 домогосподарств, які постраждали від повені.
Кожне домогосподарство отримає 2 200 гривень (60 доларів США) на людину протягом трьох місяців, загалом до п"яти осіб на домогосподарство в постраждалих районах. Німеччина уже надала для України 5 000 мобільних фільтрів для води та 56 генераторів.
Австрія – 20 цистерн для води та 10 насосів для відкачування забруднених вод.
Обладнання вже доставлене в Україну. Бельгія надасть Україні аварійні генератори для подолання наслідків повені через катастрофу на Каховській ГЕС Глава Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі анонсував запуск програми допомоги Україні у зв"язку з розливом Каховського водосховища.
За допомогою використання ядерних методів МАГАТЕ визначить наслідки затоплення на питну воду, здоров"я людей, ґрунт та управління водними ресурсами, а також оцінить цілісність критичної інфраструктури. Україна направила ноту до Європейської комісії стосовно можливої активізації співпраці в атомній енергетиці з росією.
«росатом» є частиною путінського режиму, який підтримує його терористичні дії та наражає на небезпеку ядерні об’єкти.
Очікуємо, що попереднє рішення щодо реалізації «росатомом» проекту будівництва ядерних реакторів в Угорщині буде переглянуто.
Санкції проти росії мають бути посилені, зокрема в таких сферах як атомна енергетика.
Ми повинні зробити все, щоб business as usual із країною-терористом був неможливий і не підтримував більше російську воєнну машину. За даними Міністерства енергетики, Укренерго, Нафтогаз, Енергоатом

Додати коментар

Користувач:
email:





Earnings reports in
Investors scrutinize gains
Profit, or sell off

- Fin.Org.UA

Новини

17:45 - Підсумки торгів цінними паперами на Українській біржі за 29.03.2024
17:40 - Любимый индикатор ФРС подтвердил курс на замедление инфляции
16:06 - У березні 2024 року Міністерство фінансів залучило близько 9 млрд доларів США пільгового фінансування від міжнародних партнерів
16:03 - "Укренерго": у трьох областях застосовані екстрені відключення
16:00 - Курси валют, встановлені НБУ на 01.04.2024
15:55 - Ворог вночі атакував ще 2 ГЕС, під загрозою катастрофи опинилась і Молдова - Зеленський
15:43 - Заступник аграрного міністра Польщі зривав переговори з Україною - польські асоціації
15:36 - єОселя: 40% заявників, які визначилися з пропозицією банку-партнера, вже отримали кредит на придбання житла
15:29 - Ризики для військових: петиція до Зеленського про обмеження роботи онлайн-казино зібрала голоси
15:15 - Національний банк розширює публікацію статистики зовнішнього сектору
15:14 - Відтепер громадяни можуть легко декларувати експрес-відправлення та сплачувати митні платежі прямо зі смартфону
15:09 - За перший тиждень роботи на "Єдиній ветеранській лінії" зареєстровано понад 400 звернень
15:04 - На березі Тиси можуть побудувати мультимодальний термінал для міжнародних перевезень
15:00 - Мягкий рост S&P500 может длится долго
14:37 - Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії – експерт
14:36 - Герман Галущенко на засіданні Координаційної групи G7+: росіяни не припинять атакувати енергосектор - тож Україні потрібна допомога у відновленні
14:35 - Українцям став доступний восьмий банк для іпотек "єОселя"
14:31 - На території Чорнобильської зони продовжуються рейди: виявлено нові факти порушення природоохоронного законодавства
14:14 - Відзавтра і до 15 червня частково обмежать рух Північним мостом у Києві
14:09 - МАГАТЕ зафіксувало звуки артилерії з території ЗАЕС
13:46 - В Одесі аварійне відключення підстанції: без світла два райони
13:40 - Енергетична ситуація в регіонах на 29 березня
13:38 - "Фармак" придбав польську фармкомпанію Symphar
13:34 - Обсяги послуг страховиків життя та кредитування фінкомпаніями зростали - Огляд небанківського фінансового сектору за ІV квартал
13:29 - Позначки для спецрейсів та номерний знак причепу: в "єЧерга" оновлення
13:26 - Польща продовжить підтримувати Україну у спортивній та молодіжній сферах
13:23 - У процесі перемовин про вступ до ЄС жодна переговорна позиція не може бути сформована без участі Парламенту, – Ольга Стефанішина
13:21 - У Мінветеранів працюють над створенням всеукраїнської електронної мапи місць поховань загиблих Захисників та Захисниць, – Олександр Порхун
13:15 - Огляд небанківського фінансового сектору, березень 2024 року
13:07 - Мінмолодьспорту провело перші консультації з молоддю напередодні Ukraine Recovery Conference 2024


Більше новин

ВалютаКурс
Австралійський долар25.4731
Канадський долар28.7804
Юань Женьміньбі5.4965
Чеська крона1.6656
Данська крона5.6555
Гонконгівський долар4.9834
Форинт0.106164
Індійська рупія0.46785
Рупія0.0024568
Новий ізраїльський шекель10.5942
Єна0.25783
Теньге0.087019
Вона0.028378
Мексиканське песо2.3383
Молдовський лей2.2101
Новозеландський долар23.3633
Норвезька крона3.6105
московський рубль0.42268
Сінгапурський долар28.9384
Ренд2.0533
Шведська крона3.6581
Швейцарський франк43.034
Єгипетський фунт0.824
Фунт стерлінгів49.2498
Долар США38.9974
Білоруський рубль14.1747
Азербайджанський манат22.9396
Румунський лей8.4633
Турецька ліра1.2079
СПЗ (спеціальні права запозичення)51.798
Болгарський лев21.5561
Євро42.1601
Злотий9.7772
Алжирський динар0.29133
Така0.35452
Вірменський драм0.099159
Домініканське песо0.66115
Іранський ріал0.00092851
Іракський динар0.029769
Сом0.43587
Ліванський фунт0.000436
Лівійський динар8.0586
Малайзійський ринггіт8.2657
Марокканський дирхам3.8465
Пакистанська рупія0.14042
Саудівський ріял10.3982
Донг0.0015718
Бат1.07729
Дирхам ОАЕ10.6188
Туніський динар12.4776
Узбецький сум0.0030882
Новий тайванський долар1.221
Туркменський новий манат11.1421
Сербський динар0.36025
Сомоні3.561
Ларі14.9113
Бразильський реал7.2282
Золото86353.89
Срібло957
Платина35370.64
Паладій39660.36

Курси валют, встановлені НБУ на 01.04.2024

ТікерOpenMaxMinCloseVolume
AZRF011025.891025.891025.891025.895129.45
CRSR061003.71003.841003.71003.8447179.08
FSTF021051.781051.781051.781051.7821035.60
USX703457245724572457218288000.00

Дані за 29.03.2024