Рейтинг 200 найбільших компаній України 2018 року

12.09.2019 17:12 | Укррудпром

Бизнес Цензор, 12 сентября 2019. Опубликовано 16:11 12 сентября 2019 года БізнесЦензор підготував рейтинг 200 найбільших компаній за доходами. Що він показує? Сировинна економіка, найбільші доходи у компаній з держсектору та групи Ріната Ахметова, найбільші прибутки від перепродажу газу та видобування залізної руди.

Сукупний дохід 200-х найбільших компаній України в 2018 році становив 3,47 трлн грн. Це на 24% більше, ніж сукупний дохід двох сотень найбільших компаній України в 2017 році.

За офіційним курсом НБУ на момент складання рейтингу, це — $138,6 млрд. Або на $1,7 млрд більше, ніж дохід в 2018 році компанії Alphabet, материнської компанії Google.

ТОП-10 НАЙБІЛЬШИХ ЗА ВИРУЧКОЮ КОМПАНІЙ

Найбільша українська компанія — НАК “Нафтогаз” в 2018 році отримала 204,9 млрд грн, або на 10% більше, ніж в 2017 році. Чистий прибуток становив 13,6 млрд грн.

Основний дохід компанія отримує від видобутку, транзиту, імпорту та продажу природного газу.

Основні активи “Нафтогазу”: найбільша газовидобувна компанія країни “Укргазвидобування” та оператор газотранспортної системи (ГТС) “Укртрансгаз”. В нашому рейтингу вони займають сьоме та 13 місця відповідно.

Друге місце ДП “Енергоринок” — 171,4 млрд грн. Це оператор розрахунків на електроенергетичному ринку. Дохід компанії — це весь обсяг виробленої в Україні електроенергії в грошовому еквіваленті.

В 2019 році, в результаті запуску ринку електроенергії в Україні, “Енергоринок” було розділено на дві компанії: ДП “Оператор Ринку” і ДП “Гарантований покупець”.

ДП “Оператор Ринку” управляє ринком на добу наперед та внутрішньодобовим ринком.

ДП “Гарантований покупець” викуповує 90% електроенергії “Енергоатому” та 35% “Укргідроенерго”. Далі частину цієї електроенергії компанія продає населенню за фіксованими зниженим тарифами, а іншу частину продає на ринку за ринковими цінами і, таким чином, компенсує пільгову ціну населенню. Окрім того, компанія частково виплачує “зелений тариф” виробникам альтернативної енергії.

Замикає трійку найбільших компаній України — “АТБ-маркет”. Ця дисконтна мережа гіпермаркетів в 2018 році отримала 86 млрд грн доходу і 2,7 млрд грн прибутку. Компанія належить Геннадію Буткевичу, Євгену Єрмакову та Віктору Карачуну.

До складу корпорації входить роздрібна мережа “АТБ-маркет”, кондитерська фабрика “Квітень” (ТМ Bravissimo, “Квітень” та Biscuits Collection), м"ясна фабрика “Фаворит Плюс” (ТМ “Добров”, “М"ясна лавка” та “Ковбасний ряд” ).

За доходом 2018 року “АТБ-маркет” випередив залізничного монополіста “Укрзалізницю”, яка минулого року отримала 83 млрд грн. Чистий прибуток становив 354 млн грн.

Далі в рейтингу — меткомбінати “Азовсталь” та ММК ім.Іліча, які входять в групу “Метінвест” Ріната Ахметова та Вадима Новинського.

Підприємства згенерували 82 та 79,1 млрд грн доходу та 3,6 і 3,4 млрд грн чистого прибутку відповідно.

В десятку найбільших компаній входять меткомбінат “Арселор Міттал Кривий Ріг” Лакшмі Міттала, та ще один метзавод Ахметова — “Запоріжсталь”.

Замикає ТОП-10 компанія “Сільпо-Фуд” Володимира Костельмана. Вона входить в Fozzy Group, яка об"єднує мережі маркетів “Сільпо”, “Фора”, Fozzy, Le Silpo, Thrash, ringoo та мережу аптек “Біла ромашка”.

РЕЙТИНГ ГАЛУЗЕЙ ЗА ДОХОДАМИ КОМПАНІЙ З ТОП-200

Всі 200 найбільших компаній ми розділили за галузями. В результаті бачимо карту української економіки, яка демонструє її сировинний характер.

В ТОПі — галузь енергетики, гірничо-металургійний та агро-промисловий комплекси. Вони в 2018 році згенерували 74% усього сукупного доходу 200 найбільших компаній.

Тобто, більше двох третин економіки України це: видобуток та імпорт вуглеводнів, виробництво залізної руди і виплака сталі, вирощування зернових та олійних і експорт цих продуктів в треті країни.

Водночас, компанії з галузей з доданою вартістю — транспорт, хімпром, ІТ, машинобудування та промисловість — займають лише 8% в рейтингу ТОП-200.

Через таку структуру економіки Україна залежить від коливань цін на сировину на світових ринках. Працює це так: ціни на руду і зерно ростуть — наша країна отримує більше валюти, курс гривні зміцнюється, закупка імпортних енергоносіїв і обслуговування зовнішніх боргів обходиться дешевше.

Але якщо ціни на руду і зерно падають, то відбувається зворотній процес. Саме через низьку диверсифікацію економіки Україна сильніше потерпає від світових економічних криз, ніж розвинені індустріальні країни, які спеціалізуються на експорті машинобудування і і високотехнологічної продукції.

ДЕСЯТЬ НАЙПРИБУТКОВІШИХ КОМПАНІЙ 2018 РОКУ

Найприбутковішою компанією України в 2018 році було найбільше газовидобувне підприємство “Укргазвидобування”. Чистий прибуток компанії минулого року становив 27,1 млрд грн.

УГВ входить в НАК “Нафтогаз України”, який відповідно отримав 13,6 млрд грн прибутку. Водночас частину прибутку НАК отримав саме завдяки “Украгазвидобуванню”, перепродуючи газ компанії.

Третьою найприбутковішої компанією є “АрселорМіттал Кривий Ріг” — найбільший гірничо-збагачувальний комбінат, який належить міжнародному металургійному холдингу ArcelorMittal Лакшмі Міттала.

Комбінат потрапив під пильний нагляд команди нового президента Володимира Зеленського та СБУ. Після декількох перевірок спецслужбою акціонери комбінату планують вирішити вивести з України 11 млрд грн дивідендів.

В десятку найприбутковіших компаній України також входить чотири підприємства Ріната Ахметова. Це найбільша приватна газовидобувна компанія “Нафтогазвидобування”, найбільше вугільне підприємство України — ДТЕК “Павлоградвугілля” та два крупніших гірничо-збагачувальних комбінати: Північний ГЗК та Південний ГЗК, які видобувають залізну руду в Кривому Розі.

Про те, як ГЗК Ахметова стали найприбутковішими, не доплачуючи державі податків, можна прочитати в нашому тексті.

Закривають десятку найприбутковіших компаній телекомунікаційний оператор “Київстар”, нафтовидобувна компанія “Укрнафта” (51% належить “Нафтогазу”, 43% — структурам “Привату” Ігоря Коломойського і Генадія Боголюбова) та Полтавський ГЗК Костянтина Жеваго.

ДЕСЯТЬ НАЙБІЛЬШ ЗБИТКОВИХ КОМПАНІЙ 2018

Найбільш збитковою компанією України 2018 року став оператор магістральних газопроводів України — “Укртрансгаз”, який показав 31,8 млрд грн збитку. Це на 31% більше, ніж в 2017 році.

Дніпровський металургійний комбінат ім.Дзержинського минулого року отримав 29 млрд грн збитку. Завод належить корпорації ІСД, яка контролюється російським Внєшекономбанком.

Але завод через борги за сировину був відданий в операційне управління структурам Ріната Ахметова.

Найбільший авіаперевізник України — Міжнародні авіалінії України показав 2,7 млрд грн збитку. Збитки компанія пояснює ростом витрат на збільшенням авіаційного парку, високими цінами на аеронавігаційне обслуговування в Україні, необхідністю облітати території Росії та вищими, ніж в Європі акцизами на авіапальне.

ХТО КОНТРОЛЮЄ 70% КОМПАНІЙ ІЗ ТОП-200

В ТОП-200 найбільших компаній України 70% сукупного доходу — це виручка державних підприємств, заводів олігархів та дочок міжнародних корпорацій, які працюють в Україні.

Так, по 20% доходу згенерували компанії Ріната Ахметова та державні підприємства. Ще 17% доходу прийшлося на підприємства інших українських олігархів. Представництва міжнародних корпорацій отримали 13% доходу.

Ріст світових цін на сировину і рекордний урожай позитивно позначився на доходах українських корпорацій.

Так дохід компаній Ріната Ахметова, які увійшли до нашого рейтингу, виріс на 64%, а сукупна виручка держкомпаній зросла на 35%. Подібна позитивна динаміка стосується і компаній інших олігархів та представництв міжнародних корпорацій.

Дохід компаній з рейтингу 200 найбільших компаній України, що належать і контролюються класичними українськими олігархами, в 2018 році становив 1 трлн грн. Це майже третина виручки ТОП-200 компаній України.

Водночас дохід агрокомпаній (агрокорпорації та міжнародні зернові трейдери) становив 500 млрд грн.

Окремо варто виділити три компанії, які входять в орбіту інтересів Віктора Медведчука — нардепа від ОПЗЖ та кума президента РФ Володимира Путіна.

В 2018 році три компанії ТОВ “Оптимусойл”, ТОВ “Глуско Україна” та ТОВ “Анвітрейд”, які займаються імпортом та реалізацією російських нафтопродуктів в Україні, отримали 31 млрд грн доходу ($1,24 млрд).

На це варто звертати увагу, оскільки акумульовані гроші від продажу російських енергоносії можуть бути направлені на реалізацію інтересів країни-агресора в Україні.

ТОП-200 компаній 2018 року

Компанія Виручка (млрд грн) Прибуток/Збиток (млн грн) Вид діяльності Власник
1 НАК “Нафтогаз України” 204,94 13 613 Енергетика: імпорт та продаж природного газу Держава
2 ДП “Енергоринок” 171,39 2 860 Енергетика: Планує роботу системи ОЕС, здійснює розрахунки Держава
3 ТОВ “АТБ-Маркет” 85,73 2 723 Рітейл: продаж продуктів через власні супермаркети Геннадій Буткевич, Євген Єрмаков, Віктор Карачун
4 АТ “Укрзалізниця” 83,36 354 Транспорт Держава
5 ПАТ МК “Азовсталь” 81,96 3 571 ГМК: виробництво сталі та прокату Метінвест, Рінат Ахметов, Вадим Новинський
6 ПАТ “Маріупольський меткомбінат ім. Ілліча” 79,09 3 372 ГМК: виробництво сталі та прокату Метінвест, Рінат Ахметов, Вадим Новинський
7 ПАТ “Укргазвидобування” 78,97 27 135 Енергетика: видобуток газу та виробництво нафтопродуктів НАК “Нафтогаз”, Держава
8 ПрАТ “АрселорМіттал Кривий Ріг” 67,96 9 509 ГМК: виплавка сталі, виробництво прокату ArcelorMittal, Лакшмі Міттал (Індія)
9 ПАТ ЗМК “Запоріжсталь” 59,15 4 719 ГМК: виробництво сталі та прокату Метінвест, Рінат Ахметов, Вадим Новинський
10 ТОВ “Сільпо-Фуд” 57,02 103 Рітейл: продаж продуктів через власні супермаркети Володимир Костельман
11 ТОВ “Тедіс Україна” 51,46 788 Дистрибуція: продаж тютюнових виробів Борис Кауфман, Річард Даксбері та Річард Доріан Фенхальц (Великобританія)
12 ТОВ “ДТЕК Трейдінг” 51,15 — 623 Енергетика: продаж вугілля ДТЕК, Рінат Ахметов
13 ПАТ “Укртрансгаз” 50,31 — 31 792 Енергетика: транзит, зберігання та постачання газу НАК “Нафтогаз”, Держава
14 ТОВ “Кернел-трейд” 46,19 — 555 АПК: експорт зернових Андрій Веревський
15 ДП “НАЕК “Енергоатом” 44,06 4 632 Енергетика: виробництво елктроенергії Держава
16 ТОВ “Епіцентр К” 41,46 3 025 Рітейл: продаж будівельних матеріалів та побутової продукції Олександр та Галина Гереги, Тетяна Суржик (сестра Галини)
17 ПАТ “ДТЕК Павлоградвугілля” 36,90 6 056 Енергетика: видобуток вугілля ДТЕК, Рінат Ахметов
18 ПАТ “Укpнaфта” 36,11 6 628 Енергетика: видобуток нафти та газу НАК “Нафтогаз”, Ігор Коломойський
19 ПАТ “ФПНК “Укртатнафта” 36,04 — 253 Енергетика: виробництво нафтопродуктів Ігор Коломойський та Олександр Ярославський, НАК “Нафтогаз”
20 ПП “ОККО-Бізнес контракт” 34,72 179 Енергетика: трейдинг та реалізація нафтопродуктів Віталій Антонов
21 ПАТ “Миронівський хлібопродукт” 34,46 3 972 АПК: виробництво кормів та курятини Юрій Косюк
22 ТОВ “БНК-Україна” 34,06 279 Енергетика: імпорт нафтопродуктів “Білоруська нафтова компанія” (Білорусь)
23 ПАТ “ДТЕК Дніпровські електромережі” 33,13 — 92 Енергетика: розподіл та постачання електроенергії ДТЕК, Рінат Ахметов
24 ТОВ “БАДМ” 31,80 582 Дистрибуція: реалізація фармацевтичних препаратів Олександр Дитятковський, Олександр Суходольський
25 ПАТ “Авдіївський коксохімічний завод” 31,50 1 032 ГМК: виробництво коксу Метінвест, Рінат Ахметов, Вадим Новинський
26 ПАТ “Дніпровський меткомбінат ім. Ф.Е. Дзержинського” 31,34 — 28 796 ГМК: виробництво сталі та прокату В управлінні Метінвесту Ріната Ахметова та Вадима Новинського
27 ТОВ “Метінвест-смц” 30,71 1 461 ГМК: продаж прокату Метінвест, Рінат Ахметов, Вадим Новинський
28 ТОВ “Метінвест холдинг” 30,49 157 ГМК: видобуток руди, виплавка сталі, виробництво прокату Метінвест, Рінат Ахметов, Вадим Новинський
29 ТОВ “ВОГ Трейд” 28,95 — 5 Енергетика: імпорт та реалізація пального Сергій Лагур, Степан Івахів, Софія та Роман Єремєєви
30 ТОВ “Оптіма-Фарм, Лтд” 27,25 251 Дистрибуція: реалізація фармацевтичних препаратів Андрій Губський
31 ПрАТ “Авіакомпанія “Міжнародні авіалінії України”(МАУ) 27,12 — 2 696 Транспорт: пасажрські авіаперевезення Ігор Коломойський, Арон Майберг
32 ПАТ “Північний ГЗК” 26,10 8 211 ГМК: видобуток та збагачення руди Метінвест, Рінат Ахметов, Вадим Новинський
33 ТОВ “Нафтотрейд Ресурс” 26,08 644 Енергетика: імпорт та реалізація пального Сергій Лагур, Степан Івахів, Софія та Роман Єремєєви
34 ПАТ “ДТЕК Західенерго” 25,27 — 1 655 Енергетика: виробництво електроенергії ДТЕК, Рінат Ахметов
35 ТОВ СП “Нібулон” 25,14 898 АПК: виробництво та експорт зернових Олексій Вадатурський та син Андрій
36 ТОВ “Оптимал Трейд” 24,88 1 777 ГМК: оптова торгівля металами та рудами Олег Семенов
37 ТОВ “АДМ Трейдінг Україна” 24,77 256 АПК: торгівля зерном Alfred C. Topfer International (Нідерланди)
38 ТОВ “Статус-Трейд” 23,85 — 636 Хімпром: оптова торгівля добривами Дмитро Фірташ
39 ПАТ “Полтавський ГЗК” 22,69 5 377 ГМК: видобуток та збагачення руди Ferrexpo, Костянтин Жеваго
40 ДочПзІІ “Сантрейд” 22,02 107 АПК: торгівля зерном, тютюном та кормами Bunge (США)
41 ПАТ “Південний ГЗК” 21,17 7 136 ГМК: видобуток та збагачення руди Метінвест, Рінат Ахметов, Вадим Новинський
42 ТОВ “Полюс Трейдинг” 21,05 1 098 ГМК: торгівля металами та рудами Сергій Кий
43 ТОВ “Філіп Морріс Сейлз Енд Дистриб"юшн” 21,01 213 АПК: виробництво та реалізація цигарок Philip Morris (Швейцарія)
44 МПП Фірма “Ерідон” 20,58 787 АПК: продаж засобів захисту рослин, насіння. Вирощування ВРХ Сергій Кролевець
45 ПАТ “Нікопольський завод феросплавів” 19,60 291 ГМК: виробництво феросплавів Ігор Коломойський, Віктор Пінчук
46 ПрАТ “Київстар” 19,07 6 802 ІТ: надання послуг мобільного зв"язку та інтернету VimpelCom, Михайло Фрідман
47 ТОВ “АТ Каргілл” 18,76 226 АПК: експорт зернових Cargill (США)
48 ПАТ “Інгулецький ГЗК” 18,71 5 029 ГМК: видобуток руди та збагачення руди Метінвест, Рінат Ахметов, Вадим Новинський
49 ТОВ “Бритіш Американ Тобакко” 17,75 0 АПК: виробництво та реалізація цигарок British American Tobacco, BAT (Велика Британія)
50 ТОВ “Метро Кеш Енд Кері Україна” 17,42 467 Рітейл: продаж продуктів через власні супермаркети МETRO Group (Німеччина)
51 ПрАТ “ДТЕК Дніпроенерго” 16,75 — 391 Енергетика: виробництво електроенергії ДТЕК, Рінат Ахметов
52 ТОВ “Металургійний завод “Дніпросталь” 15,84 1 766 ГМК: виробництво стальних труб Interpipe, Віктор Пінчук
53 ТОВ “Ашан Україна Гіпермаркет” 15,47 — 771 Рітейл: продаж продуктів через власні супермаркети Auchan (Франція)
54 ТОВ “Анвітрейд” 14,94 69 Енергетика: імпорт та реалізація пального Wexler, Петро Белз, в орбіті впливу Віктора Медведчука
55 ДочП “Кондитерська корпорація “Рошен” 14,79 2 516 АПК: виробництво кондитерської продукції Петро Порошенко
56 ПрАТ ВК “Укрнафтобуріння” 14,65 3 184 Енергетика: видобуток газу Ігор Коломойський, Віталій Хомутиннік, Павло Фукс
57 ТОВ “ДТЕК Східенерго” 14,56 — 1 519 Енергетика: виробництво електроенергії ДТЕК, Рінат Ахметов
58 ТОВ “Карпатнафтохім” 14,54 — 322 Хімпром: виробництво полівінлхлориду Ігор Щуцький, близький до Андрія Іванчука
59 ПАТ “Центренерго” 14,51 499 Енергетика: виробництво електроенергії Держава
60 ТОВ “Катеринопільський елеватор” 14,50 485 АПК: зберігання та торгівля зерном МХП, Юрій Косюк
61 ТОВ “Самсунг Електронікс Україна Компані” 14,25 256 Дистрибуція: релізація електроніки Samsung (Південна Корея)
62 ТОВ “С.К.С” 14,11 1 Дистрибуція: торгівля продуктами харчування Олександр Сухов
63 ПАТ “Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод” 13,66 1 028 ГМК: виробництво стальних труб Interpipe, Віктор Пінчук
64 ПрАТ “Джей Ті Інтернешнл Компані Україна” 13,66 400 АПК: виробництво та реалізація цигарок Japan Tobacco International, JTI (Японія)
65 ПрАТ “Нафтогазвидобування” 13,44 7 556 Енергетика: видобуток газу ДТЕК, Рінат Ахметов, Микола Рудьковський, Нестор Шуфрич
66 ПП “Укрпалетсистем” 12,96 29 Енергетика: імпорт та реалізація пального UPG, Юлія Васьковська
67 ІП “Логін” 12,80 284 Дистрибуція: дистрибуція комп"ютерної та офісної техніки ERC, брати Андрій та Олександр Дегода
68 ТОВ “Лемтранс” 12,73 — 317 Транспорт: вантажні перевезання SCM, Рінат Ахметов
69 ІП “І-АР-СІ” 12,71 79 Рітейл: дистрибуція електроніки ERC, брати Андрій та Олександр Дегода
70 ТОВ “ЕРУ Трейдінг” 12,65 106 Енергетика: продаж газу, електроенергії Ярослав Мудрий, Дейл Перрі
71 ПрАТ “ДТЕК Київські електромережі” 12,53 — 248 Енергетика: продаж електроенергії ДТЕК, Рінат Ахметов
72 ТОВ “Альянс Енерго Трейд” 12,49 145 Енергетика: імпорт та реалізація пального Роман Адамов
73 ПрАТ “МТС Україна” 12,45 1 853 ІТ: надання послуг мобільного зв"язку та інтернету АФК “Система”, Володимир Євтушенков (РФ)
74 ПрАТ “Донецьксталь” — металургійний завод” 12,33 — 1 665 ГМК: виробництво сталі та прокату Донецьксталь, Віктор Нусенкіс (РФ)
75 ПрАТ “Філіп Морріс Україна” 12,22 2 147 АПК: виробництво та реалізація цигарок Philip Morris (Швейцарія)
76 ТОВ “САВ-Дістрибьюшн” 12,19 84 Рітейл: роздрібна торгівля побутовою електронікою “Фокстрот”, Валерій Маковецький, Геннадій Виходцев
77 ТОВ “КОМФІ Трейд” 12,16 — 13 Рітейл: продаж побутової електроніки Станіслав Роніс
78 ПАТ “Мотор Січ” 12,02 1 108 Машинобудування: виробництво авіаційних двигунів Skyrison (Китай)
79 ПАТ “Дніпровський металургійний завод” 11,94 2 946 ГМК: виробництво металу та прокату Олександр Ярославський
80 ТОВ “Фора” 11,53 — 170 Рітейл: роздрібна торгівля харчами, напоями та тютюном Fozzy, Володимир Костельман
81 АТ “К.Енерго” 11,50 — 456 Енергетика: виробництво струму та теплової енергії Рінат Ахметов
82 ТОВ “ДТЕК Нафтогаз” 11,49 813 Енергетика: видобуток і продаж газу ДТЕК, Рінат Ахметов
83 ТОВ “Інтерпайп Україна” 11,40 982 ГМК: виробництво труб Interpipe, Віктор Пінчук
84 ПАТ “Центральний ГЗК” 11,34 2 254 ГМК: видобуток руди та збагачення руди Метінвест, Рінат Ахметов, Вадим Новинський
85 ТОВ “ДТЕК Високовольтні мережі” 11,15 122 Енергетика: розподіл та постачання електроенергії ДТЕК, Рінат Ахметов
86 ТОВ “Метінвест-Ресурс” 10,85 — 9 ГМК: операції з ломом чорних металів Метінвест, Рінат Ахметов, Вадим Новинський
87 ТОВ “Вінницька птахофабрика” 10,84 773 АПК: виробництво курятини МХП, Юрій Косюк
88 ТОВ ТД “Сокар Україна” 10,74 27 Енергетика: реалізація нафтопродуктів Державна нафтова компанія Азербайджану SOCAR
89 ПзІІ “Гленкор Агрікалчер” 10,68 252 АПК: експорт зернових Glencor (Швейцарія)
90 ПАТ “Державна продовольчо-зернова корпорація України” 10,58 — 1 497 АПК: вирощування та продаж зернових Держава
91 ТОВ “Омега” 10,55 15 Рітейл: продаж продуктів через власні супермаркети Руслан Шостак, Валерій Кіптик
92 ТОВ “Нова пошта” 10,48 565 Транспорт: надання поштових послуг Вячеслав Климов, Володимир Поперешнюк
93 ТОВ “Вента. ЛТД” 10,47 157 Дистрибуція: оптова торгівля фармацевтичними препаратами росіянин Леонід Конобєєв
94 ПзІІ “Тойота-Україна” 10,43 668 Дистрибуція: реалізація легкових автомобілів Toyota Group (Японія)
95 ТОВ “Лівайн Торг” 10,26 — 268 Енергетика: реалізація нафтопродуктів Ольга Жиронкіна, в орбіті впливу Ігоря Коломойського
96 ТОВ “РУШ” 10,07 344 Рітейл: володіє мережею магазинів EVA Руслан Шостак
97 ТОВ “Миколаївський глиноземний завод” 10,06 569 ГМК: видобуток глини для виробництва алюмінію Олег Дерипаска (РФ)
98 ТОВ “Сингента” 9,96 488 АПК: виробництво зернових та бобових Syngenta (Швейцарія)
99 ТОВ “Дієса” 9,72 54 Рітейл: реалізація побутової електроніки “Ельдорадо”, Віктор Поліщук
100 ТОВ “Нестле Україна” 9,69 242 АПК: виробництво кондерки та соусів Nestle (Швейцарія)
101 ПрАТ “Електрометалургійний завод “Дніпроспецсталь” ім. А.М. Кузьміна” 9,62 — 428 ГМК: виробництво спеціальних марок сталі VS Energy, Михайло Спектор, “Приват”, Ігор Коломойський
102 ТОВ “Оптимусойл” 9,61 15 Енергетика: реалізація нафтопродуктів Wexler, Петро Белз, в орбіті впливу Віктора Медведчука
103 ТОВ “Єристовський ГЗК” 9,60 2 818 ГМК: видобуток та збагачення руди Костянтин Жеваго
104 ТОВ “Сандора” 9,58 150 АПК: виробництво безалкогольних напоїв та соків PepsiCo (США)
105 ТОВ “АВ Метал груп” 9,52 77 ГМК: реалізація металопрокату Сергій Скіда, Оксана Плєханова, Ірина Гаврилюк, Інна Зімовець
106 ПАТ “Київобленерго” 9,47 233 Енергетика: розподіл та постачання електроенергії VS Energy, Михайло Спектор, Олександр Бабаков
107 ПАТ “Запоріжкокс” 9,21 1 118 ГМК: виробництво коксу Метінвест, Рінат Ахметов, Вадим Новинський
108 ТОВ “Фудком” 9,21 25 Рітейл: роздрібна торгівля продуктами харчування Роман Лунін
109 ПрАТ “Миронівська птахофабрика” 9,17 613 АПК: виробництво курятини МХП, Юрій Косюк
110 ТОВ “Оккосхідінвест” 9,12 677 Енергетика: реалізація нафтопродуктів Віталій Антонов
111 ТОВ “Інтерпайп Ніко Тьюб” 9,10 — 52 ГМК: виробництво стальних труб Interpipe, Віктор Пінчук
112 ТОВ “Новус Україна” 9,10 290 Рітейл: реалізація харчів та напоїв через власні супермаркети Consul Trade House (Литва)
113 ТОВ “Енерго-сервісна компанія “Еско-Північ” 9,09 1 270 Енергетика: видобуток газу Burisma, Микола Злочевський
114 АК “Харківобленерго” 9,06 0 Енергетика: розподіл та постачання електроенергії Держава, Костянтин Григоришин
115 ТОВ “Август Пром” 8,82 8 Енергетика: реалізація нафтопродуктів Трейд Коммодити, Андрій Адамовський
116 ПАТ “Миронівський завод по виготовленню круп і комбікормів” 8,65 — 38 АПК: виробництво тваринних кормів МХП, Юрій Косюк
117 ТОВ “Продмаркет Трейд” 8,56 5 Дистрибуція: торгівля алкогольними напоями Вячеслав Стрелковський
118 ТОВ “Розетка.УА” 8,52 35 Рітейл: реалізація побутової електроніки Владислав Чечоткін
119 ТОВ “Кофко Агрі Ресорсіз Україна” 8,43 367 АПК: експорт зернових COFCO International (Гонконг)
120 АТ “Одесаобленерго” 8,43 1 Енергетика: розподіл та постачання електроенергії ДТЕК, Рінат Ахметов
121 ТОВ “Дельта Вілмар СНД” 8,25 310 АПК: виробництво масло-жирової продукції DelMar PTE Ltd (Індія)
122 ПзІІ “Імперіал Тобако Юкрейн” 8,23 — 33 АПК: виробництво та реалізація цигарок Imperial Tobacco Holding Overseas (Великобританія)
123 ТОВ “Проктер Енд Гембл Трейдінг Україна” 8,22 219 Дистрибуція: реалізація побутової хімії Procter&Gamble (США)
124 ТОВ “ОККО-Рітейл” 8,17 138 Енергетика: реалізація нафтопродуктів Віталій Антонов
125 ТОВ “Експансія” 8,14 — 43 Рітейл: роздрібна торгівля харчами, напоями та тютюном Володимир Костельман
126 ТОВ “Порше Україна” 7,99 291 Дистрибуція: продаж легкових автомобілів Porsche Holding (Австрія)
127 ПАТ “Укргідроенерго” 7,96 3 668 Енергетика: виробництво струму на ГЕС і ГАЕС Держава
128 ТОВ “ЛКО Груп” 7,95 5 Дистрибуція: офіційний дистрибютор ТМ Оболонь Володимир Карпов
129 ТОВ “Альянс Ойл Україна” 7,90 72 Енергетика: реалізація нафтопродуктів Alliance Oil Company (Росія), кіпріотка Ірина Чернюк Філіппу
130 ДП “Антонов” 7,82 1 094 Машинобудування: виробництво літаків Держава
131 ТОВ “Інкостіл груп” 7,72 19 Рітейл: оптова торгівля “Агентство нерухомості “Центржитлоінвест”, Westahead Limited (Гонконг)
132 ПАТ “Полтаваобленерго” 7,61 75 Енергетика: розподіл та постачання електроенергії “Приват”, Ігор Коломойський
133 ТОВ “Оптімусагро Трейд” 7,52 — 22 АПК: виробництво соняшникової олії Анатолій Мартинов
134 ПАТ “Карлсберг Україна” 7,50 1 634 АПК: виробництво алкогольних напоїв Carlsberg Group (Данія)
135 ТОВ “Імпорт Транс Сервіс” 7,49 219 Енергетика: імпорт та реалізація пального Сергій Лагур, Степан Івахів, Софія та Роман Єремєєви
136 ТОВ “ВОГ Рітейл” 7,34 5 Енергетика: імпорт та реалізація пального Сергій Лагур, Степан Івахів, Софія та Роман Єремєєви
137 ПзІІ “Амік Україна” 7,17 — 266 Енергетика: реалізація нафтопродуктів AMIC Energy Management (Австрія)
138 ТОВ “Торговий дім “Агроімпорт ЛТД” 7,15 114 Хімпром: торгівля добривами Віктор Дубовенко
139 ТОВ “Газтрим” 7,08 7 Енергетика: торгівля пальним Олександр Давидкін
140 ТОВзІІ “Віннер Імпортс Україна, Лтд” 7,07 410 Дистрибуція: продаж легкових автомобілів Вадас Александра Гинянська, Майкл Гинянський, Джон Гинянський (всі з США)
141 ТОВ “Інвестком” 7,07 74 Рітейл: оптова торгівля технікою “Фокстрот”, Валерій Маковецький, Геннадій Виходцев
142 ТОВ “Байєр” 6,96 509 Дистрибуція: реалізація фармацевтичних препаратів Bayer Global Investment (США)
143 ПП “Таврія плюс” 6,90 57 Рітейл: роздрібна торгівля харчами, напоями та тютюном Сергій Карпухін
144 ПАТ “Аграрний фонд” 6,86 147 АПК: зберігання та торгівля зерном Держава
145 ІП “Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед” 6,85 121 АПК: виробництво безалкогольних напоїв та соків Coca-Cola (США)
146 ДП поштового зв"язку “Укрпошта” 6,81 — 504 Транспорт: надання поштових послуг Держава
147 ТОВ “Українська газова компанія “Центр” 6,75 6 Енергетика: торгівля природнім газом Тетяна Бабій
148 ДП “Адміністрація морських портів України” 6,75 2 755 Транспорт: управління портами Держава
149 ПрАТ “А/Т тютюнова компанія “В.А.Т.- Прилуки” 6,72 1 180 АПК: виробництво та реалізація цигарок British American Tobacco, BAT (Велика Британія)
150 ТОВ “Глуско Україна” 6,65 93 Енергетика: реалізація нафтопродуктів Нісан Моісеєв, партнер Віктора Медведчука (в управлянні Wexler Петра Белза)
151 АТ “Запорізький завод феросплавів” 6,64 113 ГМК: виробництво феросплавів Ігор Коломойський
152 ТОВ “ЕКО” 6,56 7 Рітейл: роздрібна торгівля харчами, напоями та тютюном Святослав Нечитайло
153 ПАТ “Джей Ті Інтернешнл Україна” 6,52 599 АПК: виробництво та реалізація цигарок Japan Tobacco International, JTI (Японія)
154 ТОВ “Ді Енд Ай Еволюшн” 6,48 144 АПК: виробництво олії та тваринних жирів Віктор Пономарчук
155 ТОВ “Баядера логістик” 6,47 19 Дистрибуція: оптова торгівля напоями “Баядера Холдинг”, Наталія Бондарєва
156 ПрАТ ШУ “Покровське” 6,45 — 998 ГМК: видобуток та збагачення вугілля Метінвест, Рінат Ахметов
157 ТОВ “Епам Системз” 6,44 722 ІТ: розробка програмного забезпечення Epam (США)
158 ПАТ “Львівобленерго” 6,38 24 Енергетика: розподіл та постачання електроенергії Ігор та Григорій Суркіси
159 ПАТ “Фармак” 6,35 1 056 Хімпром: виробництво ліків Філя Жебровська
160 ПзІІ “Макдональдз Юкрейн Лтд” 6,34 657 Рітейл: організація мережі швидкого харчування McDonald"s (США)
161 ТОВ “Київоблгаз збут” 6,22 — 500 Енергетика: постачання природного газу РГК, Дмитро Фірташ
162 ПАТ “Інтерпайп дніпропетровський втормет” 6,22 — 12 ГМК: операції з ломом чорних металів Interpipe, Віктор Пінчук
163 ТОВ “ТД Дітрейд” 6,17 4 Дистрибуція: оптова торгівля напоями Ігор Парасюк
164 ПАТ “Донбасенерго” 6,16 104 Енергетика: виробництво електроенергії Максим Єфімов, Едуард Бондаренко
165 ПАТ “Запоріжжяобленерго” 6,15 — 12 Енергетика: розподіл та постачання електроенергії Держава, брати Суркіси, Костянтин Григоришин, Ігор Коломойський
166 КП “Київтеплоенерго” 6,14 — 1 012 Енергетика: постачання теплової енергії Київська міська державна адміністрація
167 ТОВ “Олсідз Блек Сі” 6,11 86 АПК: виробництво олії та рослинних дирів В"ячеслав Петрище
168 ТОВ “М Т І” 6,09 304 Рітейл: гуртова торгівля взуттям та одягом через магазини Інтертоп Володимир Цой, Сергій Башлаков
169 ТОВ ТД “Дельта Вілмар” 6,05 91 АПК: продаж масло-жирової продукції DelMar PTE Ltd (Індія)
170 ТОВ ТПК “Омега-Автопоставка” 6,02 153 Дистрибуція: реалізація комплектуючих для автомобілів Василь, Марія, Діана та Віта Бисаги, Юрій Дудирєв
171 ПАТ “НЕК “Укренерго” 5,99 2 559 Енергетика: управління електромережами Держава
172 ПАТ “Укртелеком” 5,94 474 ІТ: надання послуг мобільного зв"язку та інтернету SCM, Рінат Ахметов
173 ПрАТ “Монделіс Україна” 5,93 535 АПК: виробництво кондитерської продукції Kraft Foods B.V (Нідерланди)
174 ПрАТ “Дніпровський коксохімічний завод” 5,89 0 ГМК: виробництво коксу Метінвест, Рінат Ахметов, Вадим Новинський
175 ТОВ “Дніпропетровськгаз збут” 5,86 — 1 091 Енергетика: постачання природного газу РГК, Дмитро Фірташ
176 ПАТ “Український графіт” 5,85 2 766 Промисловість: виробництво графітових електродів Борис Петров
177 ТОВ “Сокар Енерджі Україна” 5,81 57 Енергетика: реалізація нафтопродуктів Державна нафтова компанія Азербайджану SOCAR
178 ТОВ “Автомагістраль-Південь” 5,79 29 Будівництво: будівництво доріг та інфраструктури Валерій Коротков, Олег Наливанний
179 ПАТ “Київський картонно-паперовий комбінат” 5,72 452 Промисловість: виробництво картонної тари Володимир Крупчак
180 ПрАТ “Новокраматорський машинобудівний завод” 5,67 638 Машинобудування: виробництво промислових машин Григорій Скударь
181 ПрАТ “Автокапітал” 5,56 301 Рітейл: імпорт і продаж автомобілів УкрАвто, Таріел Васадзе
182 ТОВ “Параллель-М ЛТД” 5,54 51 Енергетика: імпорт та реалізація пального Рінат Ахметов
183 ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод” 5,51 487 Промисловість: виробництво залізничних вагонів Володимир Приходько
184 ТОВ “Львівгаз збут” 5,50 — 776 Енергетика: постачання природного газу РГК, Дмитро Фірташ
185 ПрАТ “Лебединський насіннєвий завод” 5,38 9 АПК: виробництво та реалізація насіння Дмитро Кравченко
186 КП “Харківські теплові мережі” 5,34 — 1 741 Енергетика: постачання тепла Харківська міська рада
187 ПАТ “Сан Інбев Україна” 5,30 — 244 АПК: виробництво алкогольних напоїв Interbrew YNTR (Нідерланди)
188 ТОВ “Астеліт” 5,27 — 1 138 ІТ: надання послуг мобільного зв"язку та інтернету Turkcell (Турція)
189 ТОВ “Фуд Девелопмент” 5,24 — 69 АПК: виробництво та реалізація молочних продуктів Станіслав Войтович
190 ДП “Держвуглепостач” 5,21 0 Енергетика: реалізація вугілля Держава
191 ТОВ “Центуріон-Дістрібюшин” 5,20 — 4 Енергетика: реаліхація нафтопродуктів Степан Івахів, Сергій Лагур, Софія та Роман Єремеєви
192 ТОВ “Західна нафтогазова компанія” 5,20 71 Енергетика: трейдинг нафтопродуктів Сергій Чорний, Олексій Тамразов
193 ТОВ “Суффле Агро Україна” 5,11 — 49 АПК: торгівля зерном Суффле Мішель Жан П"єр
194 ТОВ “Бізон-Імпорт” 5,08 58 Рітейл: реалізація сільськогосподарської таехніки Олександр Містюк
195 ТОВ “Олсідз Груп Україна” 5,07 — 38 АПК: виробництво олії В"ячеслав Петрище
196 ПП “Бізон-Тех 2006” 5,06 126 АПК: дистрибуція насіння, добрив і засобів захисту рослин Віталій Боговін, Вадим Коверник
197 ТОВ “РГК Трейдінг” 5,04 206 Енергетика: імпорт, розподіл та постачання газу Дмитро Фірташ
198 ПАТ “ДТЕК Донецькобленерго” 5,03 522 Енергетика: розподіл та постачання електроенергії ДТЕК, Рінат Ахметов
199 ПрАТ “Нова лінія” 5,03 137 Рітейл: продаж будматеріалів через власні супермаркети Олександр та Галина Гереги
200 ПАТ “Кривбасзалізрудком” 4,99 746 ГМК: видобуток залізної руди Рінат Ахметов

Юрій ВІННІЧУК, Сергій ГОЛОВНЬОВ

Додати коментар

Користувач:
email:





Traders in the pit
Numbers flash upon the screens
Capital market.

- Fin.Org.UA

Новини

10:57 - Курс валют на 29 березня: офіційна гривня зміцнилась до євро
10:37 - Виробництво напівпровідників у Південній Кореї зросло найбільше з 2009 року
10:35 - Курс валютной пары GBP/USD зажат в широком ценовом диапазоне...
10:24 - Завершення опалювального сезону до кінця тижня заощадило б пів мільярда кубометрів газу - Чернишов
10:16 - Робота без бар’єрів: рівні умови для працевлаштування, навчання та ведення бізнесу
10:00 - Новий продукт для бізнесу від банку "Південний" – тендерна гарантія за дві години
09:55 - Судан отримав другу партію українського борошна в рамках ініціативи Grain frоm Ukraine
09:55 - У шести областях пошкоджено енергетичну інфраструктуру – Шмигаль
09:53 - 31 березня Україна переходить на літній час
09:52 - Оперативна інформація про наслідки атаки 29 березня
09:47 - В Сумах відкрили перший офіс «Зроблено в Україні» для підтримки мікро- та малого бізнесу
09:39 - ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ про наслідки атаки 29 березня: ворог атакував дронами та ракетами енергетичні об’єкти у Дніпропетровській, Черкаській, Кіровоградській, Івано-Франківській областях
09:36 - московія не допускає експертів МАГАТЕ до перевірки інформації про російську техніку на ЗАЕС
09:33 - МОН: Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у рамках Швейцарсько-українського проекту
09:26 - Понад 150 рятувальників ліквідовують наслідки ворожої атаки в 10 регіонах України, - Ігор Клименко
09:25 - Які терміни подання заяви за формою № 1-ПДВ при добровільній реєстрації платником ПДВ?
09:21 - Обіг підакцизних товарів: повнота обсягів розрахункових операцій, проведених через РРО/ПРРО, забезпечує повноту надходжень до бюджетів
09:20 - Оформляйте земельні відносини відповідно до закону: орендуєте земельну ділянку – заключіть договір!
09:18 - Підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки
09:14 - Податковий календар на 01 квітня 2024 року
09:13 - До уваги платників!
09:12 - До місцевих бюджетів Дніпропетровщини від фізичних осіб надійшло майже 1,6 млн грн туристичного збору
09:11 - Транспортний податок: юридичні особи спрямували до місцевих бюджетів Дніпропетровської області понад 1,6 млн гривень
09:11 - московіяни атакували три теплоелектростанції ДТЕК
09:09 - Плата за землю – важливе джерело наповнення місцевих бюджетів Дніпропетровщини
09:08 - Податкова служба Дніпропетровщини: обговорення актуальних питань з податку на прибуток та єдиного податку
09:00 - Вночі московія атакувала енергооб’єкти: пошкоджено теплові та гідроелектростанції
08:50 - Міністр фінансів України Сергій Марченко підписав Угоду з США щодо відтермінування виплат за державним боргом
08:43 - Оперативна інформація щодо наслідків ведення бойових дій російською федерацією та щодо роботи піротехнічних підрозділів ДСНС України
08:35 - Курс валютной пары EUR/USD проторговывает область локальных min...


Більше новин

ВалютаКурс
Австралійський долар25.5135
Канадський долар28.8988
Юань Женьміньбі5.4258
Чеська крона1.6737
Данська крона5.6807
Гонконгівський долар5.0125
Форинт0.107262
Індійська рупія0.47027
Рупія0.0024708
Новий ізраїльський шекель10.6496
Єна0.25938
Теньге0.087503
Вона0.029136
Мексиканське песо2.3679
Молдовський лей2.2228
Новозеландський долар23.4191
Норвезька крона3.6239
московський рубль0.42382
Сінгапурський долар29.055
Ренд2.0662
Шведська крона3.6744
Швейцарський франк43.3865
Єгипетський фунт0.8279
Фунт стерлінгів49.5641
Долар США39.2214
Білоруський рубль14.2561
Азербайджанський манат23.0755
Румунський лей8.5194
Турецька ліра1.2132
СПЗ (спеціальні права запозичення)51.9734
Болгарський лев21.6657
Євро42.367
Злотий9.8289
Алжирський динар0.28321
Така0.3459
Вірменський драм0.094144
Домініканське песо0.65004
Іранський ріал0.00090593
Іракський динар0.029045
Сом0.42551
Ліванський фунт0.000425
Лівійський динар7.8762
Малайзійський ринггіт8.022
Марокканський дирхам3.7715
Пакистанська рупія0.13675
Саудівський ріял10.1456
Донг0.0015437
Бат1.05901
Дирхам ОАЕ10.3594
Туніський динар12.1956
Узбецький сум0.0030447
Новий тайванський долар1.20401
Туркменський новий манат10.8712
Сербський динар0.3516
Сомоні3.4733
Ларі14.3241
Бразильський реал7.6217
Золото86820.49
Срібло968.09
Платина35516.55
Паладій39860.32

Курси валют, встановлені НБУ на 29.03.2024

ТікерOpenMaxMinCloseVolume
2041501006.631006.631006.631006.63145961.35
2262861032.451032.451032.451032.451073748.00
2288111122.611122.611122.611122.6122452.20
229025972.87972.87972.87972.872043027.00
BAVL0.240.240.240.24129600.00
CRSR061003.071003.071002.961003.07358088.07

Дані за 28.03.2024