В Україні на 6% збільшилося споживання риби та рибних продуктів, - Держрибагентство
20.10.2020 15:30 | Fin.Org.UA за інформацією КМУЗа даними Державної служби статистики у 2019 році рівень споживання риби та рибних продуктів в Україні сягнув 12,5 кг на одну особу.
Це на 6% більше, ніж у 2018 році (11,8 кг/о.).
Загалом, протягом 2019 року фонд споживання риби та рибних продуктів склав 523,9 тис.
тонн, що на 26,8 тис.
тонн більше, ніж у попередньому році.
Серед регіонів найбільше риби та рибних продуктів споживали у Київській (16,8 кг/о.), Одеській (16 кг/о.), Вінницькій (15,4 кг/о.), Житомирській (15 кг/о.) та Херсонській (14 кг/о.) областях.
Найменше вищезазначеного виду продукції споживали в Івано-Франківській, Луганській та Закарпатській областях.
«Динаміка споживання риби та рибних продуктів українцями останніми роками постійно зростає, що свідчить про збільшення пропозиції цієї корисної дієтичної продукції на українському ринку», - зазначив т.в.о.
Голови Держрибагентства Олег Баздуганов.
Довідково
Фонд споживання риби включає рибу свіжу, а також рибу солену, копчену, рибні консерви та інші види рибопродукції у фізичній вазі в перерахунку на рибу.