Київстар та Vodafone Україна підписали Меморандум про спільне використання мобільних мереж

09.07.2020 12:56 | Fin.Org.Ua

Спільне використання телекомунікаційної інфраструктури дозволить сторонам прискорити розгортання мереж 4 G у сільській місцевості й на автодорогах
Мобільні оператори Київстар та Vodafone Україна підписали Меморандум про наміри спільного використання пасивної та активної інфраструктури своїх мобільних мереж – тобто використання як каналів зв’язку, так і базових станцій та іншого обладнання. Результатом цього повинно стати прискорення розвитку покриття території України технологією LTE при збереженні запланованих обсягів інвестицій.
Надання громадянам доступу до якісного мобільного зв’язку та інтернету, особливо у сільській місцевості та на автодорогах  – стратегічно важливе питання для Президента України і Уряду, як було зазначено під час зустрічі Володимира Зеленського з мобільними операторами в червні цього року. Кооперація при  використанні мобільних мереж дозволить операторам уникати дублювання при будівництві мереж, що дозволить прискорити надання доступу до послуг 4G/LTE абонентам у малонаселених районах.
Ольга Устинова, генеральний директор Vodafone Україна: «Конструктивна співпраця операторів свідчить про цивілізований підхід до розвитку мережі. Звертаючись до такого інструменту як шерінг мереж, ми спираємось на провідний досвід наших європейських колег у розбудові мереж швидкісного інтернету, наприклад так як це роблять Vodafone та Telecom Italia Group щодо розбудови 4G і 5G в Італії. Такі об’єктивні та непереборні, здавалося б, обставини, як карантин і відсутність доходів від роумінгу могли б внести свої корективи у впроваджені покриття. Та ми розуміємо важливість якнайшвидшої розбудови інфраструктури, яка забезпечить рівний доступ до цифрових послуг. Спільне використання мереж дозволить зробити наші інвестиції більш ефективними. А саме, не тільки дотриматись прийнятих зобов’язань щодо покриття, а й принести швидкісний інтернет в невеликі села із населенням менше, ніж 2000 мешканців»
Олександр Комаров, президент Київстару: «Наша компанія вчергове виступила з ініціативою, яка спрямована на покращення конкурентного середовища для усього телеком ринку. Партнерство і кооперація при використанні мобільних мереж дозволить мобільним операторам прискорити ліквідацію цифрового розриву між мегаполісами і селами, і виконувати свої інвестиційні плани, незважаючи на зниження доходів ринку.  Ми запропонували приєднатись до Меморандуму усіх мобільних операторів України, і раді, що Vodafone Україна підтримав цю ідею. Меморандум відкритий для усіх гравців, які хочуть розвивати нові мобільні технології на взаємовигідних умовах».
НКРЗІ, Голова Олександр Животовський: «Ми вітаємо співпрацю між операторами, і зокрема в питаннях розбудови мереж. Активний шеринг - це дієвий спосіб оптимізації витрат на розбудову та обслуговування мереж та якнайшвидшого покриття території України якісним сигналом та мобільним інтернет-доступом, а відповідно і виконання ліцензійних умов у діапазоні 900 МГц. Сподіваюсь що інші оператори також доєднаються до меморандуму та до процесу взаємовигідного співробітництва».
Олександр Шелест, заступник Міністра цифрової трансформації України: «Мінцифри вітає та підтримує спільні ініціативи операторів, особливо ті, що мають відчутний соціальний ефект. Завдяки спільному використанню інфраструктури мобільні оператори зможуть надавати якісніші послуги у сільській місцевості, де швидкісний мобільний інтернет залишається недоступним для багатьох мешканців. Це пришвидшить покриття технологією 4G території країни. Для нашого міністерства також важливо законодавчо закріпити можливість шерингу частот. Тоді оператори зможуть спільно користуватись радіочастотами, що важливо для роботи у діапазону 900 МГц. Така норма є у законопроєкті №3014 «Про електронні комунікації», який минулого місяця був ухвалений у першому читанні».
Наразі компанії Київстар та Vodafone Україна визначають ділянки мобільних мереж та населені пункти для спільного використання інфраструктури. Оператори планують розпочати практичну реалізацію Меморандуму в листопаді-грудні 2020 року після погодження проєкту з боку державних органів.
Нагадаємо, що відповідно до Указу Президента України «Про деякі заходи з покращення доступу до мобільного Інтернету» мобільні оператори повинні протягом кількох найближчих років забезпечити зв’язком 4G населені пункти з кількістю населення від 2000 людей, а, також основні автодороги.
Мобільні оператори України вже мають досвід успішного співробітництва задля вирішення важливих питань розвитку телеком ринку. Зокрема, спільними зусиллями операторів було побудовано інфраструктуру зв’язку на Олімпійському стадіоні у м. Київ. Прикладами успішної кооперації гравців ринку також є спільне використання інфраструктури мережі мобільного зв’язку в Харківському метрополітені, а також запуск  мереж 2G та 4G у метро м. Київ, тощо.  Крім того, оператори мобільного зв’язку України нещодавно розпочали роботи з рефармінгу (обміну) радіочастотами у діапазоні 900 МГц для його ефективного використання при наданні послуг швидкісної мобільної передачі даних за допомогою технології 4G.
З 2015 року і по цей час компанії Київстар та Vodafone Україна сукупно інвестували у розвиток технологій 3G та LTE/4G більше 50 млрд грн.
 
 
Довідка про Київстар:
Київстар – найбільший український оператор телекомунікацій за кількістю абонентів, що надає послуги зв’язку та передачі даних на основі широкого спектру мобільних та фіксованих технологій для 26 млн абонентів. Послуги 4G Компанії доступні на території, де проживає 80% населення України. У мобільної мережі Київстар середня швидкість передачі даних найвища серед мобільних операторів України, що підтверджують дані міжнародних компаній Ookla та nPerf за 2018 та 2019 рр.  
Акціонери Київстар – міжнародна Група VEON Ltd, офіс в Нідерландах. Акції Групи знаходяться в обігу на фондових біржах  NASDAQ (Нью-Йорк) та Euronext (Амстердам).
Київстар понад 20 років працює в Україні і є найбільшим платником податків до державного бюджету на телеком ринку, одним з найкращих роботодавців та соціально відповідальною компанією.
Додаткова інформація: pr@kyivstar.net, www.kyivstar.ua.
 
 
Про Vodafone
Vodafone – одна з найбільших світових телекомунікаційних компаній, що надає широкий спектр послуг, включаючи мобільний голосовий зв'язок, передачу даних, обмін повідомленнями, фіксований інтернет і кабельне телебачення. Оператор працює в 22 країнах, має партнерські угоди з операторами 42 країн і надає послуги фіксованого широкосмугового доступу в інтернет на 17 ринках. Станом на 31 грудня 2019 року Vodafone надає послуги близько 625 мільйонам абонентів мобільного зв'язку і 27 мільйону користувачів фіксованого інтернету. Більш детальна інформація на сторінці www.vodafone.com.
Vodafone Україна – провідна українська телеком компанія, яка надає послуги швидкісного інтернету 3G і 4G. Інвестиції Vodafone в період активного будівництва мереж швидкісного інтернету в 2015-2019 роках досягли рекордного на ринку показника в 25,4 млрд грн. На сьогоднішній день Vodafone забезпечує покриття 3G для 86% жителів України, і 4G для більше 71% жителів країни.
Рекордні інвестиції дозволили забезпечити технологічне лідерство і розвивати нові технологічні послуги – інтернет речей (IoT), технології та рішення для Smart City, аналітика великих даних, Mobile ID, Фінтех послуги, хмарні сервіси. В Україні послугами Vodafone користуються 19,5 млн клієнтів.
Додаткова інформація: press@vodafone.ua, vodafone.ua
 
 

Додати коментар

Користувач:
email:





EU in turmoil
Populist waves across the bloc
What lies ahead?

- Fin.Org.UA

Новини

15:00 - "Пропонуємо нову посаду": росіяни використовують нову тактику для кібератак
14:41 - Великобританія виділила понад 180 мільйонів доларів на зміцнення енергосистеми України
14:30 - Nissan скорочує очікуваний прибуток через нижчі продажі авто
14:01 - З міркувань безпеки: Авіакомпанії змінюють маршрути польотів після атаки Ізраїлю на Іран
13:40 - Європейський центробанк планує змусити UniCredit вийти з ринку московія - Reuters
13:36 - Україна отримає понад пів мільярда євро для проєктів в енергетиці та відновленні житла 
13:15 - Акції Netflix впали на фоні заяви про припинення підрахунку передплатників
13:05 - Індустріальні парки: гайд для інвесторів
13:03 - московіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ
12:53 - Цифрові продукти та бізнес-акселератор для ветеранів: залучаємо кращі світові практики міжнародних партнерів
12:40 - У діалозі з польським урядом є "світло в кінці тунелю" – Мінекономіки про блокування кордону
12:30 - Оштрафовано страхову компанію
12:26 - Енергорегулятор ЄС: блок країн все ще потребує російського зрідженого газу
12:20 - Ми побачили зрушення у питанні розблокування допомоги від США, – Денис Шмигаль
12:15 - Перевищення затверджених лімітів на утворення та розміщення відходів або їх відсутність: що з екологічним податком?
12:14 - До уваги ФОП на загальній системі оподаткування – платників ПДВ
12:12 - Уточнення показників податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки: порядок заповнення рядка 2
12:11 - Перевищення затверджених лімітів на утворення та розміщення відходів або їх відсутність: що з екологічним податком?
12:11 - Порядок оподаткування одноразової страхової виплати, яка виплачується застрахованій особі за договором довгострокового страхування життя, яка дожила до закінчення строку договору
12:10 - До уваги ФОП на загальній системі оподаткування – платників ПДВ
12:09 - Податковий календар на 22 квітня 2024 року
12:09 - Уточнення показників податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки: порядок заповнення рядка 2
12:08 - Отримання відомостей про доходи у смартфоні
12:07 - Закон України № 3603: деякі зміни до Податкового кодексу України
12:06 - Сервіс «Пульс», державна установа «Урядовий контактний центр», «Гаряча лінія голови Дніпропетровської ОДА»: результати опрацювання інформації
12:06 - Енергетична ситуація в регіонах станом на 19 квітня
12:05 - Фізичні особи – платники плати за землю спрямували до місцевих бюджетів Дніпропетровщини понад 97,6 млн грн
12:05 - Модернізація автомобільних пунктів пропуску: результати роботи проекту USAID
12:04 - Дніпропетровщина: надходження податку на прибуток до місцевих бюджетів зросли на понад 74,8 млн гривень
12:02 - Енергетична ситуація в регіонах на 19 квітня


Більше новин

ВалютаКурс
Австралійський долар25.5305
Канадський долар28.7995
Юань Женьміньбі5.4716
Чеська крона1.6729
Данська крона5.6663
Гонконгівський долар5.0568
Форинт0.107167
Індійська рупія0.47405
Рупія0.0024469
Новий ізраїльський шекель10.4752
Єна0.25658
Теньге0.088619
Вона0.028832
Мексиканське песо2.3361
Молдовський лей2.2125
Новозеландський долар23.4771
Норвезька крона3.6023
московський рубль0.42078
Сінгапурський долар29.1268
Ренд2.0799
Шведська крона3.6351
Швейцарський франк43.5804
Єгипетський фунт0.8193
Фунт стерлінгів49.3858
Долар США39.6037
Білоруський рубль14.3951
Азербайджанський манат23.2936
Румунський лей8.497
Турецька ліра1.2187
СПЗ (спеціальні права запозичення)52.1599
Болгарський лев21.6154
Євро42.2789
Злотий9.769
Алжирський динар0.29133
Така0.35452
Вірменський драм0.099159
Домініканське песо0.66115
Іранський ріал0.00092851
Іракський динар0.029769
Сом0.43587
Ліванський фунт0.000436
Лівійський динар8.0586
Малайзійський ринггіт8.2657
Марокканський дирхам3.8465
Пакистанська рупія0.14042
Саудівський ріял10.3982
Донг0.0015718
Бат1.07729
Дирхам ОАЕ10.6188
Туніський динар12.4776
Узбецький сум0.0030882
Новий тайванський долар1.221
Туркменський новий манат11.1421
Сербський динар0.36025
Сомоні3.561
Ларі14.9113
Бразильський реал7.2282
Золото94309.87
Срібло1126.34
Платина37223.12
Паладій40714.98

Курси валют, встановлені НБУ на 19.04.2024

ТікерOpenMaxMinCloseVolume
2262861041.451041.451041.451041.45312435.00
227763995.04995.04995.04995.04221893.92
229025981.29981.29981.29981.29490645.00
229470917.22917.22917.22917.2291722.00
2302621049.581049.581049.581049.58209916.00
BAVL0.2250.2250.2250.22567500.00
CRSR061018.491019.181018.491019.1820373.25
USGK78454845484548454822740000.00

Дані за 18.04.2024