Хто не платить податки в Україні

26.05.2018 10:48 | Укррудпром

Бизнес Цензор, 25 мая 2018. Опубликовано 10:13 26 мая 2018 года Держпідприємства, олігархи, нардепи та “прокладки”. Рейтинг податкових боржників.

Якби підприємства виплатили всі податкові борги, то Україна могла б обійтися без декількох траншів МФВ. Мова йде про 71,3 млрд грн боргу державному бюджету та 10,1 млрд грн — місцевим. Це більше $3 млрд.

Але цього не станеться в найближчі декілька років, оскільки найбільші податкові боржники — державні підприємства, які годують оточення президента, впливові олігархи з телеканалами, народні депутати та компанії, що використовуються в ухиленні від сплати податків.

Юрій Винничук, заступник редактора Бізнес Цензор

Найбільше податків бюджету заборгували державні підприємства, збанкрутілі банки, компанії олігархів та народних депутатів.

Рейтинг податкових боржників України підготовлено за допомогою сервісу Opendatabot.

На травень 2018 року платники податків заборгували бюджету України 71,3 млрд грн. Місцевим бюджетам — 10,1 млрд грн. Для прикладу, в травні 2017 року податковий борг перед державним бюджетом становив 55,3 млрд грн, місцевими — 7,5 млрд грн.

Лідером рейтингу податкових боржників серед регіонів стала Київська область. Підприємства, які зареєстровані в області, заборгували бюджету 36,5 млрд грн. Це більше, ніж останній транш МВФ, який отримала Україна. Податковий борг Київської області становить 49% від сукупного податкового боргу в країні.

На Донецьку область припадає 14,7% податкового боргу країни, Харківську та Дніпропетровську — по 6%.

Структура податкового боргу за областями (на квітень 2018 року/млн грн)

Область Національний Місцевий  У %
Київська 36553 3383 49,0
Донецька 10551 1411 14,7
Харківська 4159 510 5,7
Дніпропетровська 4096 953 6,2
Львівська 2365 308 3,3
Луганська 2162 443 3,2
Полтавська 1582 149 2,1
Запорізька 1202 333 1,9
Одеська 1182 267 1,8
Автономна Республіка Крим 1060 601 2,0
Миколаївська 854 152 1,2
Кіровоградська 602 91 0,9
Вінницька 548 143 0,9
Сумська 541 262 1,0
Волинська 516 93 0,8
Черкаська 513 131 0,8
Івано-Франківська 504 291 1,0
Рівненська 494 133 0,8
Херсонська 374 71 0,6
Чернігівська 371 89 0,6
Житомирська 317 97 0,5
Хмельницька 256 92 0,4
Закарпатська 237 72 0,4
Тернопільська 184 38 0,3
Чернівецька 83 52 0,2

Найменше боргів — у підприємств Закарпатської, Тернопільської та Чернівецької областей.

ТОП-100 боржників

Сотня найбільших податкових боржників винна державному та місцевим бюджетам 50,8 млрд грн. Це на 10 млрд грн більше показника 2017 року. 

Податкових боржників ми розділили на умовні групи: державні підприємства, компанії, які перебувають у стані ліквідації, підприємства депутата Олександра Онищенка, який переховується в Іспанії від українських правоохоронців та структури групи “Приват” Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.

Ми також виділили одну категорію — компанії, які використовувалися в схемах ухилення від сплати податків.

Найбільший обсяг боргів акумулювали державні компанії з енергетичного сектору. А це 26,2 млрд грн.

Багаторічний лідер — найбільша нафтовидобувна компанія країни — “Укрнафта”, яка заборгувала державі 15 млрд грн. Це на 2,5 млрд грн більше, ніж навесні 2017 року, коли ми публікували попередній рейтинг боржників. Ще 1,8 млрд грн заборгував підрозділ компанії “Полтаванафтогаз”.

Контрольний пакет акцій “Укрнафти” належить державі, а міноритарні частки — структурам ФПГ “Приват” олігархів Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.

Основна сума податкового боргу “Укрнафти” утворилася в період зміни контролю над компанією. Справа в тому, що до 2015 року Коломойський повністю контролював “Укрнафту” через менеджмент.

Нова влада вирішила змінити ситуацію. Через Верховну раду (ВР) були прийняті зміни до закону “Про акціонерні товариства”. Вони допомогли “Нафтогазу”, як мажоритарному акціонеру, змінити керівництво компанії і повернути її під контроль держави.

Паралельно зі зміною керівництва “Укрнафти”, компанії з групи “Приват” почали активно виводити гроші з компанії. Наприклад, “приватівці” купували нафту з відстрочкою платежу на два роки, або брали передоплату за поставки нафтопродуктів на мережу АЗС “Укрнафти” і фізично їх не поставляли.

За даними ДФС, компанії з “Привату”: “Галнафта”, “Гарант-УТН”, “Техтрейд Груп”, “Прікарпатьенефтетрейд” та “Котлас” протягом березня-жовтня 2015 року заволоділи коштами “Укрнафти” на загальну суму 11,6 млрд грн. Детально про це можна прочитати за посиланням.

Друга група боржників з державного сектору — вугільні підприємства та генерації. Їхній борг становив 7,4 млрд грн.

Зокрема, серед сотні найбільших боржників — 20 державних підприємств з енергетичної галузі. А це 18 державних вугільних підприємств, постачальник електроенрергії на шахти — ДП “Регіональні електричні мережі” (РЕМ), генерація “Центренерго” та “Криворізька теплоцентраль”.

Незадовільний фінансовий стан державних вугільних підприємства можна пояснити високою собівартістю видобутку вугілля та вимиванням грошей з шахт під наглядом кураторів від Адміністрації президента.

Не допоміг і “Ротердам+”. Передбачалося, що завдяки цій формулі вугільна галузь отримає додаткові кошти, щоб розрахуватися з боргами по зарплаті, з боргами за електроенергію, з податками — і вкласти кошти в модернізацію. Наразі, завдяки цій формулі, зі споживачів зібрали вже 28,6 млрд грн, але державні підприємства цих грошей не відчули — основний зиск з підвищення ціни вугілля отримала компанія ДТЕК Ахметова.   

Ще 0,76 млрд грн заборгували державні енергопостачальні компанії: “Черкасиобленерго”, “Харківобленерго” та “Запоріжжяобленерго”. Ці підприємства також використовуються оточенням владної верхівки для особистого збагачення.

Друга категорія боржників — компанії, які перебувають у стані ліквідації. Таких ми нарахували 11. Їхній сукупний борг становив 5,3 млрд грн. Більша половина цих боржників — збанкрутілі банки, які перебувають в управлінні Фонду гарантування вкладів (ФГВФО). На їхню долю приходиться 2,5 млрд грн.

У цій категорії також варто виділити борги перед бюджетом компанії “Веста-Дніпро”, яка виробляла автомобільні акумулятори. Компанія, яка винна державі 410 млн грн, належить депутату ВР від “Народного Фронту” Денису Дзендзерському.

Наступна категорія — компанії, які використовувалися в схемах ухилення від сплати податків. Це нікому невідомі компанії зазвичай записані на мешканців Донецької та Луганської областей. Реєстр судових рішень знає про них більше, ніж Google.

Це податкові ями для оптимізації податкових зобов"язань та учасники конвертаційних центрів для обготівковування грошей. Сукупний податковий борг цих компаній на травень 2018 року становив 2,9 млрд грн.

Борги підприємств депутата Олександра Онищенка становлять 2,5 млрд грн.

Мова про борги ТОВ “Надра Геоцентр”, ТОВ Фірма “Хас”, ТОВ “Карпатнадраінвест”, ПАТ “Пласт” та ТОВ “Цевей”.

Ці підприємства працювали за договорами спільної діяльності з найбільшою газовидобувною компанією “Укргазвидобуванням”. За домовленістю, вони мали інвестувати в модернізацію свердловин держкомпаній, видобувати газ та продавати приватному сектору. Видобутий ресурс компанії повинні були ділити з “Укргазвидобуванням”.

Уряд Арсенія Яценюка в 2014 році підняв ренту на видобуток газу до рівня 70%, в тому числі і для компаній, які працювали за договорами про спільну діяльність. Після цього компанії Онищенка перестали платити до бюджету.

Згодом тодішній голова Державної фіскальної служби Роман Насіров в 2015-2016 роках дав вказівку надати компаніям Онищенка розстрочку податкового боргу. В результаті, як повідомила Національна антикорупційна прокуратура, держава отримала 2 млрд грн збитків.

Наразі Онищенко підозрюється Національним антикорупційним бюро України в ухиленні від сплати податків та переховується від українських правоохоронців в Іспанії.

Остання категорія — боржники ФПГ “Приват” олігархів Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. Сукупний борг компаній з цієї групи, без врахування боргів “Укрнафти”, які потрапили в сотню найбільших — 1,15 млрд грн.

Найбільше — 390 млн грн — заборгувало бюджету ТОВ “Гарант-Утн”. Ця компанія брала участь у виводі грошей з “Укрнафти” в період зміни контролю. Зокрема, ТОВ “Гарант-Утн” купувало в “Укрнафти” нафту з відстрочкою платежу. Далі йде компанія “Авіас” з боргом 280 млн грн. Вона ка також була задіяна у виводі грошей з “Укрнафти”.

Також серед податкових боржників з групи “Приват” в ТОП-100 потрапили: ТОВ ТД “Приват” (137 млн грн), газовий трейдер “Енергоальянс” (135 млн грн) та ФК “Дніпро” (211 млн грн).

Що робити, коли у вашого партнера податковий борг?

Податковий борг — сума узгоджених грошових зобов’язань платника податку перед державою, які не сплачені у встановлений законодавством строк.

Він виникає автоматично і відображається в базі ДФС на наступний день після спливу строків на сплату таких узгоджених грошових/податкових зобов’язань.

Щоб в повній мірі зрозуміти алгоритм дій і можливі негативні наслідки наявності у вашого контрагента податкового боргу, необхідно з’ясувати природу його виникнення.

Якщо, наприклад, податковий борг у вашого контрагента виник внаслідок перевірки контролюючого органу, за результатам якої ставиться під сумнів реальність господарської діяльності такого контрагента, то в такому разі існує великий ризик зняття контролюючим органом з вас податкового кредиту по взаємовідносинам з таким контрагентом.

А тому, у випадку виявлення такої правової природи податкового боргу, необхідно поставити питання про необхідність співпраці саме з цим контрагентом.

Зараз судова практика Верховного суду все частіше базується на принципі належної обачності платника податків, який полягає у необхідності самостійно перевіряти свого контрагента по відкритим державним реєстрам, а також самостійно встановлювати його правосуб’єктність.

Якщо природа податково боргу інша, ніж зазначено вище, то слід детальніше аналізувати підстави його виникнення, а також можливість негативного впливу такого боргу на вас.

Слід пам’ятати, що Конституцією України передбачений принцип індивідуальної відповідальності, який полягає в тому, що платник податків не має нести відповідальність за неналежне виконання його контрагентом обов’язків по сплаті податків.

 Наталія Радченко, партнер практики оподаткування АО Juscutum

Податковий рейтинг боржників України на травень 2018 року

Название Сумма (млн грн) Власник
ПАТ “УКРНАФТА” 15 099 Держава, група Приват І.Коломойського та Г.Боголюбова
ТОВ “ПАРКОМ ТРАНС” 2 041 Мала відношення до мережі АЗС “БРСМ-Нафта”. Акціонерами мережі були, за даними сайту enkorr.com.ua, Андрій Біба та Едуард Ставицький. Перевірка ДФС встановила, що через АЗС “БРСМ-Нафта” кінцевим споживачам відпускалися нафтопродукти, які за документами були прийняті ТОВ “Стейт Оілом” на зберігання від споріднених компаній “Бел-Ойл” і “Парком Транс”.
ПП “ПЕТРА-РЕЗЕРВ” 1 842 Знаходиться в ліквідації. Постачальник імпортних нафтопродуктів в структурі KLO
Договір про СД від 24.12.1997 № 999/97 — НГВУ “ПОЛТАВАНАФТОГАЗ” 1 789 Держава, група Приват І.Коломойського та Г.Боголюбова
Договір про СД від 19.11.2007 № 265-12 — ТОВ “НАДРА ГЕОЦЕНТР” 1 576 Депутат Олександр Онищенко, який переховується в Іспанії від українських правоохоронців
ПРАТ “КОНЦЕРН СТИРОЛ” 1 328 Група Ostchem олігарха Дмитра Фірташа. США звинувачує його у дачі хабаря
ТОВ”СТЕЙТ ОІЛ” 1 318 Записана на Ігоря Ревко (США). Управляла мережею АЗС БРСМ-Нафта. За даними видання enkorr.com.ua, акціонером мережі був колишній міністр Едуард Ставицький. Він увійшов в бізнес БРСМ в 2007 р. За час його роботи в уряді з 2010 по 2013 рр. мережа БРСМ виросла в 5 разів. Іншим акціонером був Андрій Біба. Обидва акціонери БРСМ — Біба і Ставицький — виїхали за кордон, де знаходяться до сих пір. З 2016 року партнери розділили бізнес навпіл, кожному відійшло по 63 АЗС, але мережею АЗС керувала компанія “Стейт Ойл”, близька до Біби. З осені 2017 роки її замінила компанія “Євро Пауер”.
ПАТ”КБ “ПІВДЕНКОМБАНК” 1 024 Знаходиться в ліквідації
ДП “СЕЛИДІВВУГІЛЛЯ” 826 Держава
ДП “МАКІЇВВУГІЛЛЯ” 805 Держава
ПРАТ “КРЕАТИВ” 795 В процедурі банкротства. Мільярдні борги перед держбанками. Компанія записна на офшори: Джіорналіта КО ЛТД (Кіпр), Долебрер Холдінгз ЛТД (Кіпр), Зеруін Ко ЛТД (Кіпр), Транслоджистік Сервісез ЛТД (БВО)
ТОВ “АВТОСЕРВІС-Т” 595 В стані ліквідації. Записана на Олександра Коровіна
ДП “ЛЬВІВВУГІЛЛЯ” 553 Держава
ТОВ “МТК” 546 Костянтин Жуковський
ТОВ “ОЛІМП-ОІЛ” 533 Невідома компанія. Записана на фізособу Людмилу Коваленко з Луганська
АГРАРНИЙ ФОНД 487 Держава
ДП “АНТРАЦИТ” 487 Держава
ЗАТ “ЗАВОД КОМУНАЛЬНОГО ТРАНСПОРТУ” 460 Знаходиться в ліквідації. Російський бізнесмен Ігор Чуркін
АТ “ЗЛАТОБАНК” 456 Знаходиться в ліквідації
ПАТ “ВЕСТА — ДНІПРО” 410 У стані припинення. Належить депутату НФ Денису Дзендзерському
ДП “ДОНБАСАНТРАЦИТ” 406 Держава
ПАТ “ТЕРРА БАНК” 404 Знаходиться в ліквідації
ТОВ “ГАРАНТ-УТН” 387 Група Приват І.Коломойського та Г.Боголюбова
ТОВ “НК АЛЬФА-НАФТА” 385 Процедура банкротства. Записана на кіпріотів
ТОВ “ІНТЕРЛІЗІНВЕСТ” 384 Володіла 2,4 тис. вантажних вагонів, які перейшли в у власність ЄББР. Компанія — у стані банкрутства
ТОВ “СОФТ-СИСТЕМС” 381 Компанія — у стані банкрутства. Записана на панамський офшор Сільвертон Веб Корп, яким володіють панамці Карлос Алома та Рікардо Васкез
ДП “ДОНЕЦЬКА ВУГІЛЬНА ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ “ 370 Держава
ДП “МИРНОГРАДВУГІЛЛЯ” 354 Держава
ДП “ШАХТАРСЬКАНТРАЦИТ” 348 Держава
ДП “УКРЗАЛІЗНИЧПОСТАЧ” 336 Держава
ТОВ “ВОСТОКСНАБАГРО” 332 Анжела Михайлова з Донецька. Підставна компанія, яку використовували в схемах ухилення від сплати податків 
ПАТ “ЗАПОРІЖЖЯОБЛЕНЕРГО” 328 Держава. Міноритарні власники — Суркіси, Коломойський та Григоришин
ПАТ “ЛИСИЧАНСЬКВУГІЛЛЯ” 322 Держава
Договір про СД від 04.02.2004 № 60 — ТОВ ФІРМА “ХАС” 318 Депутат Олександр Онищенко, який переховується в Іспанії від українських правоохоронців
ПАТ “ШАХТОУПРАВЛІННЯ “ДОНБАС” 314 Держава
ТОВ “ЕКО ЛІДЕР” 310 Сергій Брюхович з Луганської області. Фіктивне підприємство. Проходить по кримінальній справі. Підозрюється у фінансуванні протидії мирних протестів в кінці 2013-2014 року, під час Революції гідності
Договір про СД від 15.09.2004 № 927 — ТОВ “ЦЕФЕЙ” 302 Депутат Олександр Онищенко, який переховується в Іспанії від українських правоохоронців
ДП “ВК “КРАСНОЛИМАНСЬКА” 290 Держава
ТОВ ВТФ “АВІАС” 279 Група Приват І.Коломойського та Г.Боголюбова
ПП “ЕЛЛАДА” 278 Знаходиться в ліквідації
ТОВ “ПОЛІПРОМАГРО” 275 Алла Малюганова з Криму. Агротрейдер
“ХАРКІВОБЛЕНЕРГО” 275 Контроль належить державі. Міноритарна частка — у Костянтина Григоришина
ТОВ “ТД “АГРОН” 257 Ліквідовано
ТОВ “ТАВР-ПЛЮС” 251 Борис Лисицин. Виробляє м"ясні вироби
ДП “ТОРЕЗАНТРАЦИТ” 245 Держава
ДП “ЛУГАНСЬКВУГІЛЛЯ” 237 Держава
ПАТ “ШАХТА ІМ. О.Ф. ЗАСЯДЬКА” 237 Непідконтрольна територія. Належала депутату ОБ Юхиму Звягільському
ПАТ “ЛИСИЧАНСЬКИЙ СКЛОЗАВОД “ПРОЛЕТАРІЙ” 234 Процедура банкротства. Входило в орбіту лідера ОБ Юрія Бойка
ДП “ПЕРВОМАЙСЬКВУГІЛЛЯ” 233 Держава
ТОВ “ТК АГРОВОСТОК” 233 Сергій Трофімов з Донецька. Підозрюється у схемах ухиленні від сплати податків та легалізації незаконних доходів
ДП “РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРИЧНІ МЕРЕЖІ” 225 Держава
ТОВ “РОСТРАНСНАФТОПРОДУКТ” 223 Дмитро Галкін з Донецька. Паливний трейдер
ТЗОВ “КОМПАНІЯ “ЗЕВС ЛТД” 220 Світлана Ланчук. Постачальник яловичини, м"ясних напівфабрикатів і субпродуктів
ТОВ “АГРОФІРМА СОКІЛЬСЬКЕ” 220 Микола Безштанько, Герман Антоніна
ТОВ “ГТА-ІНТРЕЙД” 219 Руслан Кріпаченко. Виробництво олії та жирів
ДП “ШАХТОУПРАВЛІННЯ “ ПІВДЕННОДОНБАСЬКЕ №1” 211 Держава
ТОВ ФК “ДНІПРО” 211 Група Приват І.Коломойського та Г.Боголюбова
ВАТ “ОРІАНА” 207 Держава. Фонд державного майна
ПАТ “НВП “БІЛЬШОВИК” 205 Держава
ФІРМА “СОЮЗ-ВІКТАН” ЛТД (ТОВ) 205 Знаходиться в ліквідації
ТОВ “ЕКСПО ТРЕЙД К” 203 Роман Казаков з Криму. На нього записано десяток компаній
ПАТ “МОСТОБУД” 201 Анна Бондар та Світлана Продівус
ТОВ “СВКЗ 194 Юрій Коваль. Завод виробляв напої, використовуючи міжнародні бренди без дозволу
ДП “ВУГІЛЛЯ УКРАЇНИ” 192 Держава
ТОВ “ВОГ ТРЕЙДИНГ” 189 Входить в групу “Континіум”, яку контролюють Степан Івахів, Сергій Лагур, Петро Димінський, а також спадкоємці І.Еремеева
ТОВ “ЄВРОЛОТ” 185 Максим Гальчинський. Лотерейний бізнес (Світ Лото)
ПАТ “МІСЬКИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК” 184 Знаходиться в ліквідації
ПАТ “КТЦ” 182 Держава
ПРАТ “КРАСНОДОНВУГІЛЛЯ” 178 Рінат Ахметов — олігарх, найбагатша людина України. Власник СКМ, ДТЕК та Метінвест
ТОВ “ОРБІС ВЕРІТАС” 175 Ігор Грядунов. Компанія підозрювалася в ухиленні від сплати податків 
ТОВ “ТЕК”ГЕРМЕС” 173 Ігор Ткаченко
ДП “УКРТРАНСНАФТОПРОДУКТ” 172 Держава
ПАТ “ЛЬВІВСЬКА ВУГІЛЬНА КОМПАНІЯ” 171 Держава
ТОВ “СМНВО” 170 Володимир Лук"яненко, Максим Марков
ТОВ “АЛЬКОР-ОІЛ” 169 Мережа АЗС в Кіровоградській області. Власники — невідомі
ТОВ “АСТЕРА-ЛАЙТ” 169 Світлана Семенова. Підозра в ухиленні від сплати податків при експорті зерна 
Договір про СД від 13.10.2004 № 1747 — ТОВ “КАРПАТНАДРАІНВЕСТ” 169 Депутат Олександр Онищенко, який переховується в Іспанії від українських правоохоронців
ДП “ СНІЖНЕАНТРАЦИТ” 166 Держава
ПАТ “ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ТРУБНИЙ ЗАВОД” 164 Сергій Тарута
ПАТ “АКБ “КИЇВ” 164 Знаходиться в ліквідації
ПАТ “ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО” 163 Держава, Костянтин Григоришин
ПАТ “КБ “НАДРА” 160 Знаходиться в ліквідації
ОКП “ДОНЕЦЬКТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО” 160 Донецька обласна рада
ТОВ “КВАНТ- СЕРВІС” 157 Власники невідомі
ТОВ “УКРПРОФМЕД” 156 Сергій Катрич. Генпідрядник будівництва нового корпусу “Охматдиту”
ПП “СУЧАСНІ РІШЕННЯ” 156 Дмитро Буравкін. Дистриб"ютор тютюнових виробів
СП “ПОЛТАВСЬКА ГАЗОНАФТОВА КОМПАНІЯ” 153 Компанія JKX Oil&Gas. Найбільший пакет акцій належить Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову
ТОВ “КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ АВТОСКЛАДАЛЬНИЙ ЗАВОД” 150 Група АІС Дмитра Святаша
ПАТ “ШАХТА “НАДІЯ” 146 Держава
ДП “ТОРЕЦЬКВУГІЛЛЯ” 142 Держава
ПП “ЕРУ ТРЕЙДІНГ” 138 Андрій Фаворов, Дейл Перрі та Ярослав Мудрий
ТОВ “ТОРГОВИЙ ДІМ “ПРИВАТ” 137 Група Приват І.Коломойського та Г.Боголюбова
Договір про СД від 05.03.2014 № 272-14 — ПАТ “ПЛАСТ” 136 Депутат Олександр Онищенко, який переховується в Іспанії від українських правоохоронців
ТОВ “КОМПАНІЯ “ЕНЕРГОАЛЬЯНС” 135 Група Приват І.Коломойського та Г.Боголюбова
ДП “ВОЛИНЬВУГІЛЛЯ” 129 Держава
ПРАТ “ТРЕСТ КИЇВМІСЬКБУД-1” 128 Світлана Клімчук, Ліліан Моісей, Віталій Нестор
ПАТ “ЦЕНТРЕНЕРГО” 127 Держава
АКБ “ЄВРОПЕЙСЬКИЙ” 125 Знаходиться в ліквідації
ТОВ “РМ-ІНВЕСТ” 123 В стані припинення. Олег Бардаченко, Едуард Грінблат (Росія)
ТОВ “ФАЛЬКОН-УКРАЇНА” 121 Сергій Петров


Додати коментар

Користувач:
email:





Diversify risk,
Don't put all your eggs in one,
The market takes all.

- Fin.Org.UA

Новини

10:04 - Упродовж січня-березня 2024 року в Держенергонагляді зареєстровано 777 звернень стосовно питань електропостачання
09:58 - Синергія зусиль влади та бізнесу дає дуже гарні результати в налагодженні співпраці із західними партнерами, — Надія Бігун
09:42 - Для відновлення України потрібні сучасні низьковуглецеві технології, - Міндовкілля
09:31 - Зелене відновлення України – це шанс на розвиток для бізнесу і можливість побудувати стійку, адаптовану інфраструктуру
08:55 - У Дніпрі 2 загиблих та 16 поранених, екстрені служби працюють на місцях російських ударів
07:35 - Фінансовий астрологічний прогноз на 19.04.2024
07:31 - Сергій Марченко зустрівся з очільниками USAID, Єврокомісії та Казначейства Австралії під час Весняних зборів МВФ та Світового банку
00:00 - Новини від Міністерства енергетики України
21:00 - Новини 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з московія
20:45 - Meta представила ранні версії своєї нової моделі ШІ LLaMA 3
20:33 - Мексика під тиском США припиняє стимулювання китайських виробників електромобілів
20:04 - Україна отримала від німецьких партнерів енергетичне обладнання на майже мільйон євро
19:47 - У І кварталі до бюджету від приватизації надійшло понад 650 мільйонів
19:47 - Катерина Павліченко: За допомогою 38 машин, отриманих ДСНС від міжнародних партнерів, було розміновано понад 700 га територій
19:22 - У І кварталі Мінфін залучив понад $3 мільярди внутрішніх запозичень для покриття дефіциту бюджету
19:13 - московіянам почнуть відключати вхід в акаунти через Apple чи Google ID
19:06 - У Мінфіні відбулося третє засідання Міжвідомчої робочої групи з питань застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій
18:56 - "Схеми": Портнов з Іспанії переписав віллу під Києвом на дітей
18:44 - Виробники "Шахедів", металургія та автопромисловість: США та Британія ввели санкції проти Ірану
18:41 - Делегація МОЗ взяла участь у пояснювальній сесії Єврокомісії з питань захисту прав споживачів та охорони здоров’я
18:35 - "Укрнафта" змешить споживання електроенергії на АЗС
18:25 - Мінфін та Держфінмоніторинг працюють з міжнародними партнерами, щоб внести росію до «чорних» списків FATF та ЄС, – Денис Улютін
18:18 - Замість декларативних пільг — дієві інструменти для самореалізації ветеранів у цивільному житті, — Максим Кушнір
18:12 - "Мобілізаційний" закон: зміни для бізнесу та військовозобов’язаних осіб
18:07 - УЗ цьогоріч планує відремонтувати майже 1200 кілометрів колій
17:56 - Підписано Угоду про співробітництво в рамках проекту «Спільна архівна спадщина» з керівниками архівних служб країн Балтії, України та Польщі
17:45 - Підсумки торгів цінними паперами на Українській біржі за 18.04.2024
17:32 - "Укренерго" попереджає про можливі обмеження електроенергії для промислових споживачів
17:30 - Держаудитори перевірять ефективність роботи ДП «Укрдіпроважмаш»
17:28 - Посібник "Створення індустріальних парків та включення їх до Реєстру індустріальних парків"


Більше новин

ВалютаКурс
Австралійський долар25.5305
Канадський долар28.7995
Юань Женьміньбі5.4716
Чеська крона1.6729
Данська крона5.6663
Гонконгівський долар5.0568
Форинт0.107167
Індійська рупія0.47405
Рупія0.0024469
Новий ізраїльський шекель10.4752
Єна0.25658
Теньге0.088619
Вона0.028832
Мексиканське песо2.3361
Молдовський лей2.2125
Новозеландський долар23.4771
Норвезька крона3.6023
московський рубль0.42078
Сінгапурський долар29.1268
Ренд2.0799
Шведська крона3.6351
Швейцарський франк43.5804
Єгипетський фунт0.8193
Фунт стерлінгів49.3858
Долар США39.6037
Білоруський рубль14.3951
Азербайджанський манат23.2936
Румунський лей8.497
Турецька ліра1.2187
СПЗ (спеціальні права запозичення)52.1599
Болгарський лев21.6154
Євро42.2789
Злотий9.769
Алжирський динар0.29133
Така0.35452
Вірменський драм0.099159
Домініканське песо0.66115
Іранський ріал0.00092851
Іракський динар0.029769
Сом0.43587
Ліванський фунт0.000436
Лівійський динар8.0586
Малайзійський ринггіт8.2657
Марокканський дирхам3.8465
Пакистанська рупія0.14042
Саудівський ріял10.3982
Донг0.0015718
Бат1.07729
Дирхам ОАЕ10.6188
Туніський динар12.4776
Узбецький сум0.0030882
Новий тайванський долар1.221
Туркменський новий манат11.1421
Сербський динар0.36025
Сомоні3.561
Ларі14.9113
Бразильський реал7.2282
Золото94309.87
Срібло1126.34
Платина37223.12
Паладій40714.98

Курси валют, встановлені НБУ на 19.04.2024

ТікерOpenMaxMinCloseVolume
2262861041.451041.451041.451041.45312435.00
227763995.04995.04995.04995.04221893.92
229025981.29981.29981.29981.29490645.00
229470917.22917.22917.22917.2291722.00
2302621049.581049.581049.581049.58209916.00
BAVL0.2250.2250.2250.22567500.00
CRSR061018.491019.181018.491019.1820373.25
USGK78454845484548454822740000.00

Дані за 18.04.2024