Повідомляє ДПІ у Ленінському районі м. Дніпропетровська

25.01.2015 21:04 | Fin.Org.Ua

Шановні платники Дніпропетровщини!
Підписано Закон про податковий компроміс

З 17 січня поточного року набув чинності Закон України від 25.12.2014 №63-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу».
Він виник у відповідь на запит бізнесу, який хоче перегорнути сторінку і почати працювати прозоро. Податковий компроміс – це не зобов’язання, а право бізнесу. Враховуючи підписання Угоди про асоціацію з ЄС і ті можливості, які вона відкриває для українського бізнесу, цим інструментом скористається багато компаній.
Податковий компроміс це - звільнення від юридичної відповідальності платників податків за заниження податкових зобов’язань по податку на прибуток підприємств і ПДВ за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року з урахуванням встановлених ПКУ строків давності.
Для цього платникові податків необхідно подати уточнюючий розрахунок, в якому визначити суму завищення податкового кредиту по ПДВ або суму завищення витрат з податку на прибуток.
Платнику податків необхідно сплатити 5% суми податку. Тобто, 95 відсотків суми відповідного податку вважатимуться погашеними.

ГУ ДФС у Дніпропетровській області повідомляє, що роз’яснення та додаткова інформація з питань застосування податкового компромісу надаються податковими інспекціями за місцем реєстрації.

Контактні телефони:
ДПІ у Ленінському районі м.Дніпропетровська за тел. 370-25-88. Координатори з даного питання
Зюзін Максим Іванович тел. 370-26-40.
Сидоров Максим Борисович тел. 370-25-69.
Козак Юлія Олександрівна тел.0986330718

щодо правильності заповнення розрахункових документів зі сплати податків, митних платежів та єдиного соціального внеску
від 23-24 січня 2014 року
Пам’ятка щодо заповнення поля "Призначення платежу" в розрахунковому документі при сплаті суми грошового зобов’язання з податку на додану вартість
(згідно з наказом Міндоходів України від 22.10.2013 р. N 609)
При сплаті суми грошового зобов’язання з податку на додану вартість за податковою декларацією необхідно керуватися вимогами наказу Міністерства доходів і зборів України від 22.10.2013 р. N 609 "Про затвердження Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів".
Приклад заповнення поля "Призначення платежу" в розрахунковому документі:
сплата суми грошового зобов’язання з податку на додану вартість на прикладі ТОВ "Ромашка", код ЄДРПОУ 12345678
* ;101 ;12345678 ; ПДВ за січень ; ; ;
1 2 3 4 5 6 7
1 - службовий код ("*");
2 - код виду сплати ("101" - сплата суми податків і зборів/єдиного внеску);
3 - код за ЄДРПОУ платника, який здійснює сплату податку;
4 - друкується роз’яснювальна інформація про призначення платежу;
5 - не заповнюється;
6 - не заповнюється;
7 - не заповнюється.
Отримав:
____________
(дата) _____________________
(підпис посадової особи) _____________________________
(займана посада, ініціали, прізвище)

Пам’яткапо заповненню документів на переказ у разі сплати акцизного податку за Пам’яткадля платників щодо правильності заповнення розрахункових документів в частині сплати ПДВ
(згідно з наказом Міндоходів України від 22.10.2013 р. N 609)
При сплаті платежів до бюджету платник податків заповнює поле "Призначення платежу" розрахункового документа наступним чином:
поле 1 - службовий код (”*”);
поле 2 - розділовий знак ”;” та код виду сплати;
поле 3 - розділовий знак ";" та:
а) код клієнта за ЄДРПОУ (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8);
б) реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи (завжди має 10 цифр);
поле 4 - розділовий знак ";" та роз’яснювальна інформація про призначення платежу в довільній формі;
поле 5 - розділовий знак ";";
поле 6 - розділовий знак ";";
поле 7 - розділовий знак ";".
В залежності від виду сплати в полі N 2 "Призначення платежу" розрахункових документів вказується відповідний код сплати згідно із додатком до Порядку.
Так, у разі сплати податкових зобов’язань самостійно визначених платником податків у податковій звітності з ПДВ вказується наступний код сплати:
101 Сплата суми податків і зборів / єдиного внеску
Та у випадку сплати грошового зобов’язання за результатами перевірки підрозділів оподаткування та контролю об’єктів і операцій (перевірка правомірності бюджетного відшкодування) вказується код сплати "132".
Згідно з додатком 8 "Указівки щодо заповнення реквізитів розрахункових документів на паперових носіях, їх реєстрів і заяви про відкриття акредитива" до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженої постановою Правління Національного банку України від 21 січня 2004 року N 22 у реквізиті "Отримувач" під час сплати платежів до бюджету зазначаються найменування (повне або скорочене) відповідної установи, на ім’я якої відкрито рахунки для зарахування надходжень до державного та/або місцевих бюджетів, найменування території та код бюджетної класифікації.
При сплаті ПДВ код бюджетної класифікації 14010100.
Пам’ятка по заповненню розрахункового документу при сплаті митних платежів
До відома платників податків!!!
З 26.11.2013 року набрав чинності наказ Міністерства доходів і зборів від 22.10.2013 р. N 609 "Про затвердження Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів".
У зв’язку з цим, платникам податків при здійсненні передоплати (доплати) за митне оформлення на депозитний рахунок митниці Міндоходів (у кожної митниці окремі рахунки) поле "Призначення платежу" розрахункового документа заповнювати наступним чином:
* ;350 ;20120559 ;передоплата (доплата) за митне оформлення ; ; ;
1 2 3 4 5 6 7
1 – службовий код (“*”);
2 – код виду сплати (“350” – передоплата (доплата) за митне оформлення);
3 – код за ЄДРПОУ платника, який здійснює передоплату (доплату);
4 – друкується роз’яснювальна інформація про призначення платежу;
5 – не заповнюється;
6 – не заповнюється;
7 – не заповнюється.
При заповненні полів не допускаються пропуски (пробіли) між словами та службовими знаками.

Рада ухвалила закон про податковий компроміс
Верховна Рада прийняла за основу і в цілому законопроект, який дозволить бізнесу погасити незадекларовані або неузгоджені податкові платежі, сплативши лише 5% від їх суми.
Такий механізм передбачає ухвалений депутатами Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу".
Законопроект зареєстровано за №1071-д.
Відповідно до документу, буде застосовуватися так званий режим "податкового компромісу". Він врегульовує механізм уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток та ПДВ.
Для його реалізації платникам податків надаються певні преференції, а саме: сплата лише частки завчасно незадекларованих платежів або неузгоджених податкових зобов’язань.
Крім цього, згідно із механізмом, до підприємців не будуть застосовувати юридичну відповідальність (фінансову, адміністративну та кримінальну) за зазначені правопорушення. Вони також звільняються від податкових перевірок за уточнені та перевірені податкові періоди у наступних звітних періодах.
Для цього платник податків повинен за добровільним рішенням подати уточнені розрахунки податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та/або ПДВ за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року.
При застосуванні процедури податкового компромісу платник податків сплачує 5% від суми зобов’язань, а 95% суми відповідного податку буде вважатися погашеною.

Сплата ЄСВ з 2015 року
ГУ ДФС у Дніпропетровській області звертає увагу фізичних осіб підприємців на те, що з 1 січня 2015 року згідно Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2014 р. №2464-VI якщо суб’єкти господарювання не отримали доходу (прибутку) суб’єкти господарювання, які обрали для себе загальну систему оподаткувння та не отримали доходу у звітному році не зобов’язані за кожен місяць нараховувати ЄСВ. Вони мають право за власним бажанням самостійно визначити базу нарахування, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску (абз. 2 п. 2 ч. 1 ст. 7 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2014 р. № 2464-VI).
Тож, згідно норм даного закону у 2015 році суб’єкти господарювання - фізичні особи, які обрали для себе загальну систему оподаткування та не отримували доходу не зобов‘язані сплачувати єдиний внесок за такий період.

З 1 січня розпочалася деклараційна кампанія - 2015
З початку 2015 року стартувала кампанія декларування доходів, одержаних протягом 2014 року.
Декларації про майновий стан і доходи платники податків повинні подати до податкової інспекції за місцем своєї податкової адреси.
Граничний термін для платників, які зобов’язані подавати таку декларацію, –30 квітня 2015 року, які хочуть отримати податкову знижку – 31 грудня 2015 року.
При декларуванні доходів у поточному році застосовуються норми та ставки податку на доходи фізичних осіб, які діяли на останній день звітного податкового періоду, тобто на 31 грудня 2014 року.
Бланк податкової декларації та порядок її заповнення розміщено на офіційному веб-порталі ДФС України.
Нагадуємо, форма податкової декларації про майновий стан і доходи затверджена наказом Міністерства доходів і зборів України від 11.12.2013 №793 «Про затвердження форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи».
Порядок подання річної декларації про майновий стан і доходи визначений ст. 179 Податкового кодексу України від 02.12.2010 №2755-VI (із змінами і доповненнями).

Зміни у оподаткуванні нерухомості
ДПІ у Ленінсьому районі м. Дніпропетровська повідомляє громадянам, що з набранням з 1 січня 2015 року чинності норм Закону України №71-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)» внесено зміни до порядку оподаткування нерухомого майна.
Відтепер об’єктом оподаткування є об’єкт житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його частка.
Базою оподаткування є загальна площа об’єкта житлової та нежитлової нерухомості.
Для фізичних осіб податок обчислюється контролюючим органом (ДФС) на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що безоплатно надаються органами державної реєстрації прав на нерухоме майно та/або на підставі оригіналів відповідних документів платника податків, зокрема документів на право власності.
Ставки податку встановлюються за рішенням сільської, селищної або міської ради в залежності від місця розташування (зональності) та типів таких об’єктів нерухомості у розмірі, що не перевищує 2 відсотків розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування. Мінімальна заробітна плата на 01.01.15 р та на 01.01.14 р. – 1218 грн.)
Пільги щодо сплати податку на нерухоме майно передбачають зменшення бази оподатковування об’єктів житлової нерухомості та повного або часткового звільнення від сплати податку.
Зокрема, база оподатковування зменшується:
- для квартири/квартир незалежно від їх кількості - на 60 кв. метрів;
- для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості - на 120 кв. метрів;
- для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), - на 180 кв. метрів.

Військовий збір з усіх виплат
Обкладення військовим збором буде здійснюватись до набрання чинності рішення Верховної Ради України про завершення реформи Збройних Сил України за ставкою 1,5%.
Об’єктом оподаткування з 1 січня 2015 року є доходи, визначені ст. 163 Податкового кодексу, зокрема, загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід платника податку.

Шановні платники Дніпропетровщини!
Підписано Закон про податковий компроміс

З 17 січня поточного року набув чинності Закон України від 25.12.2014 №63-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу».
Він виник у відповідь на запит бізнесу, який хоче перегорнути сторінку і почати працювати прозоро. Податковий компроміс – це не зобов’язання, а право бізнесу. Враховуючи підписання Угоди про асоціацію з ЄС і ті можливості, які вона відкриває для українського бізнесу, цим інструментом скористається багато компаній.
Податковий компроміс це - звільнення від юридичної відповідальності платників податків за заниження податкових зобов’язань по податку на прибуток підприємств і ПДВ за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року з урахуванням встановлених ПКУ строків давності.
Для цього платникові податків необхідно подати уточнюючий розрахунок, в якому визначити суму завищення податкового кредиту по ПДВ або суму завищення витрат з податку на прибуток.
Платнику податків необхідно сплатити 5% суми податку. Тобто, 95 відсотків суми відповідного податку вважатимуться погашеними.

ГУ ДФС у Дніпропетровській області повідомляє, що роз’яснення та додаткова інформація з питань застосування податкового компромісу надаються податковими інспекціями за місцем реєстрації.

Контактні телефони:
ДПІ у Ленінському районі м.Дніпропетровська за тел. 370-25-88. Координатори з даного питання
Зюзін Максим Іванович тел. 370-26-40.
Сидоров Максим Борисович тел. 370-25-69.
Козак Юлія Олександрівна тел.0986330718

Звітувати про отримані доходи громадяни можуть скориставшись сервісом «Декларування он-лайн»

Нагадуємо, що з 1-го січня 2015 року розпочалася чергова кампанія декларування громадянами майнового стану та доходів, отриманих ними протягом 2014 року.
Подати декларацію громадяни зможуть не лише, завітавши до Центру обслуговування платників, за адресою Білецька 1, але й у себе вдома чи офісі, скориставшись сервісом Державної фіскальної служби «Декларування oн-лайн».
Звітування в електронному вигляді дає можливість не лише зекономити час та кошти, але й отримати арифметичний контроль за показниками декларації та підтвердження щодо прийняття звітності.

Застосування реєстраторів розрахункових операцій – по-новому!

Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», що набрав чинності з 1 січня 2015 року внесено наступні зміни до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» якими частково змінено порядок проведення розрахунків:
Суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані:
- видавати особі, яка отримує або повертає товар, отримує послугу або відмовляється від неї, включаючи ті, замовлення або оплата яких здійснюється з використанням мережі Інтернет, при отриманні товарів (послуг) в обов’язковому порядку розрахунковий документ встановленої форми на повну суму проведеної операції;
- щоденно друкувати на реєстраторах розрахункових операцій (за виключенням автоматів з продажу товарів (послуг) фіскальні звітні чеки у разі здійснення розрахункових операцій і забезпечувати їх зберігання в книгах обліку розрахункових операцій».
Реєстратори розрахункових операцій та розрахункові книжки не застосовуються:
- при здійсненні торгівлі продукцією власного виробництва підприємствами, установами і організаціями усіх форм власності, крім підприємств торгівлі та громадського харчування, у разі проведення розрахунків у касах цих підприємств, установ і організацій з оформленням прибуткових і видаткових касових ордерів та видачею відповідних квитанцій, підписаних і завірених печаткою у встановленому порядку;
- при виконанні усіх банківських послуг, крім операцій з купівлі-продажу іноземної валюти, та операцій комерційних агентів банків з приймання готівки для подальшого її переказу;
- при продажу товарів (наданні послуг) фізичними особами - підприємцями, які відносяться відповідно до Податкового кодексу України до груп платників єдиного податку, що не застосовують реєстратори розрахункових операцій
Дозволяється до 1 січня 2016 року використання електронних контрольно-касових апаратів, введених в експлуатацію до 1 січня 2015 року, що створюють контрольну стрічку в друкованому вигляді та подають до органів доходів і зборів по дротових або бездротових каналах зв’язку тільки інформацію про обсяг розрахункових операцій, виконаних у готівковій та/або в безготівковій формі, яка міститься в їх фіскальній пам’яті, і при цьому не подають електронних копій розрахункових документів.
Тимчасово до 1 липня 2015 року суб’єкти господарювання звільняються від санкцій за порушення вимог цього Закону при наданні послуг у разі проведення розрахунків у касах з оформленням прибуткових і видаткових касових ордерів та видачею відповідних квитанцій, підписаних і завірених печаткою у встановленому порядку; при виконанні операцій з купівлі-продажу іноземної валюти у разі, якщо ці операції виконуються у касах уповноважених банків з оформленням розрахункових документів відповідно до нормативних актів Національного банку України, та операцій комерційних агентів банків з приймання готівки для подальшого її переказу; при продажу товарів у системах електронної торгівлі (комерції).
Цим же ж Законом внесено зміни до пункту 296.10 статті 296 Податкового кодексу України стосовно застосування реєстраторів розрахункових операцій, які набирають чинності:
для платників єдиного податку третьої групи - з 1 липня 2015 року;
для платників єдиного податку другої групи - з 1 січня 2016 року.

Звітувати про отримані доходи громадяни можуть скориставшись сервісом «Декларування он-лайн»
Нагадуємо, що з 1-го січня 2015 року розпочалася чергова кампанія декларування громадянами майнового стану та доходів, отриманих ними протягом 2014 року.
Подати декларацію громадяни зможуть не лише, завітавши до Центру обслуговування платників, але й у себе вдома чи офісі, скориставшись сервісом Державної фіскальної служби «Декларування oн-лайн».
Звітування в електронному вигляді дає можливість не лише зекономити час та кошти, але й отримати арифметичний контроль за показниками декларації та підтвердження щодо прийняття звітності.

Додати коментар

Користувач:
email:





Charts and graphs abound,
Traders seeking the next move,
Patterns in the chaos.

- Fin.Org.UA

Новини

21:05 - Коментар МЗС України щодо звіту ОБСЄ стосовно порушень міжнародного права, пов’язаних із свавільним позбавленням волі українських цивільних осіб російською федерацією
20:07 - Україна та Велика Британія посилюють співпрацю в спортивній сфері напередодні Олімпіади
19:40 - Экономика США: замедление роста и ускорение инфляции
19:05 - Унаслідок російського удару на Донеччині загинули троє залізничників
19:01 - У Києві відновили 70% енергообладнання, пошкодженого через ворожі обстріли
18:37 - Сольський подав заяву про відставку
18:30 - У Києві до середини червня обмежать рух на одному зі шляхопроводів
18:17 - Рада схвалила законопроєкт щодо створення реєстру постраждалих через агресію московія
18:01 - Лише 26% заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію – Мінвідновлення
17:45 - Підсумки торгів цінними паперами на Українській біржі за 25.04.2024
17:39 - ПриватБанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:31 - Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць 
17:27 - До обговорення пропонується порядок підготовки та оновлення планів безперервної діяльності, відновлення, фінансування страховика
17:23 - Мінветеранів залучатиме нотаріусів до удосконалення законодавства у сфері ветеранської політики
17:15 - Мінветеранів разом з великим бізнесом розвиватимуть можливості працевлаштування ветеранів й ветеранок, – Олександр Порхун
17:11 - Парламент прийняв у першому читанні закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоров’я яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф
17:11 - Світові продажі Toyota вперше перетнули позначку у 10 мільйонів авто за рік
17:01 - Україна передала Європейській Комісії перший Звіт у межах Пакета розширення ЄС 2024 року
17:00 - Nasdaq100 может откатиться до 15800
16:35 - Минулого року було краще: серед компаній України значно підвищився дефіцит кадрів
16:27 - Рішення про накладення штрафу на ТОВ "ФК "ХАНТЕР" за порушення у сфері фінмоніторингу залишається в силі
16:06 - UniCredit попередив про обмеження на перекази для росіян
15:59 - Мін’юст: Презентовано програму PACE.UA щодо реформування пенітенціарної системи України
15:57 - Потрібно використати всі інструменти для оздоровлення дітей із вразливих категорій, - Мінреінтеграції
15:56 - НБУ розглядає зняття обмежень на виведення валюти для обслуговування старих боргів - Пишний
15:50 - Активи колишніх “дочок” росбанків вже продано на 5 млрд гривень на державних онлайн-аукціонах Прозорро.Продажі
15:43 - У Києві відбулося офіційне відкриття та перше засідання Керівного комітету проекту Ради Європи DECOPRIS
15:37 - Ситуація в енергосистемі стабільна, – Руслан Слободян
15:35 - Meta втратила 200 мільярдів доларів капіталізації після квартального звіту
15:30 - Курси валют, встановлені НБУ на 26.04.2024


Більше новин

ВалютаКурс
Австралійський долар25.9066
Канадський долар29.0135
Юань Женьміньбі5.4745
Чеська крона1.6915
Данська крона5.7007
Гонконгівський долар5.0675
Форинт0.108258
Індійська рупія0.4761
Рупія0.0024507
Новий ізраїльський шекель10.4698
Єна0.25503
Теньге0.089231
Вона0.028856
Мексиканське песо2.3263
Молдовський лей2.2218
Новозеландський долар23.6434
Норвезька крона3.6249
московський рубль0.43016
Сінгапурський долар29.1693
Ренд2.0917
Шведська крона3.6517
Швейцарський франк43.4266
Єгипетський фунт0.8282
Фунт стерлінгів49.6274
Долар США39.6702
Білоруський рубль14.4192
Азербайджанський манат23.3327
Румунський лей8.5448
Турецька ліра1.2201
СПЗ (спеціальні права запозичення)52.2905
Болгарський лев21.7407
Євро42.5205
Злотий9.8591
Алжирський динар0.29133
Така0.35452
Вірменський драм0.099159
Домініканське песо0.66115
Іранський ріал0.00092851
Іракський динар0.029769
Сом0.43587
Ліванський фунт0.000436
Лівійський динар8.0586
Малайзійський ринггіт8.2657
Марокканський дирхам3.8465
Пакистанська рупія0.14042
Саудівський ріял10.3982
Донг0.0015718
Бат1.07729
Дирхам ОАЕ10.6188
Туніський динар12.4776
Узбецький сум0.0030882
Новий тайванський долар1.221
Туркменський новий манат11.1421
Сербський динар0.36025
Сомоні3.561
Ларі14.9113
Бразильський реал7.2282
Золото92395.86
Срібло1087.83
Платина35955.09
Паладій39903.06

Курси валют, встановлені НБУ на 26.04.2024

ТікерOpenMaxMinCloseVolume
2262861044.281044.281044.281044.282331877.24
2276561078.061078.061078.061078.06324496.06
227763997.7997.7997.7997.7997.70
2289101070.431070.431070.431070.4364225.80
229025983.97983.97983.97983.97983970.00
229470919.69919.69919.69919.69962915.43
2302621056.261056.261056.261056.26637981.04
AZRF011041.421049.861041.421049.8612547.68
CRSR061024.551024.551024.551024.5517417.35
FSTF021014.051021.481014.051021.4861968.50
IFZEMA110011001100110022000.00
TATM4.54.54.54.5450.00
XS47781550015500155001550062000.00

Дані за 25.04.2024