Вступительная часть заседания Кабинета Министров Украины от 1 октября 2014 года

01.10.2014 14:32 | Fin.Org.UA по данным КМУ


ЯЦЕНЮК А.П. – Шановні члени Уряду! У нас сьогодні засідання Уряду присвячене виключно соціальним питанням.

Перший блок питань стосується пільг, субсидій і компенсацій для громадян України. Ми очікуємо початок опалювального сезону, відповідно, людям прийдуть платіжки. Я просив би, щоб Міністр соціальної політики Людмила Леонтіївна вам переповіла чітко про те, які механізми компенсації Уряд вже зараз запровадив, які пільги і субсидії Урядом запроваджені і які наступні кроки Уряд буде робити для того, щоб допомогти найменш забезпеченим верствам населення.

Я буду відверто говорити – у нас нема можливості допомогти всім і одразу. Але після сьогоднішнього засідання Уряду ми зробимо третій етап допомоги найбільш малозабезпеченим, щоб максимально скомпенсувати ті втрати, які люди можуть понести від змін цін, тарифів: ті люди, які непрацездатні; ті люди, які не мають можливості самі собі заробити; ті люди, які потребують допомоги від держави. Ми обмежені в ресурсі, і будемо думати про те, яким чином зробити третій етап компенсацій. Це перший блок соціального питання.

Друге – що стосується учасників АТО. Ми провели декілька засідань і нарад. Просив би, щоб також Міністр доповіла про те, як працює система з надання учасникам АТО статусу учасників бойових дій. Далі – протезування наших хлопців усередині країни і за кордоном.

Третій блок питань стосується тимчасово переміщених осіб, переселенців. Зима на носі, і ми сьогодні також приймаємо два рішення по переселенцях – як по реєстрації, так і по допомозі цим людям для того, щоб вони пережили зиму. Я окремо потім прокоментую механізм такої допомоги, тому що будь-яка допомога повинна мати на меті, з одного боку, дійсно допомогти людям пережити зиму, а з іншого боку, стимулювати їх до того, щоб вони йшли на роботу, працювали і заробляли разом з усіма.

Наступний блок стосується медицини, точніше, проблем у медицині. Катастрофічна ситуація з закупівлями лікарських засобів і медичних препаратів. Тому ми сьогодні розглянемо це питання, і будуть прийняті відповідні рішення Уряду. Я також вас поінформую про ці рішення Уряду.

Я просив би, щоб преса зараз залишилася разом з нами до того моменту, нехай Людмила Леонтіївна розкаже загальну картину по соціальних питаннях. І останнє – у мене буде повідомлення по НАК “Нафтогаз України”, але це вже після виступу Людмили Леонтіївни.

 

ДЕНІСОВА Л.Л. – Шановний пане Прем’єр-міністре! Шановні колеги!

Хотіла б ще раз нагадати про ті компенсатори, які зараз у нас працюють у державі, щоб підтримати наших громадян в умовах підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги.

Ви всі пам’ятаєте, що з 1 липня 2014 року ми надаємо компенсації сім"ям, середньомісячний сукупний дохід яких не перевищує прожиткового мінімуму для сім’ї. Розмір компенсації розраховується як різниця між розміром плати за комунальні послуги (це за природний газ, централізоване опалення та гаряче водопостачання) після підвищення цін і тарифів на послуги та розміром відповідного платежу до підвищення. Тобто кожна родина, яка, наприклад, має дохід, повинна мати дохід 4 тис. 754 грн., якщо складається з чоловіка, дружини і двох дітей (один – до 6-ти років, другий – з 6-ти до 18 років) вони розраховують на 4 тис. 754 грн. Але отримують через заробітну плату тільки 4 тис. Вони мають право вже на компенсацію.

Якщо вони платили до підвищення цін і тарифів, наприклад, 300 грн. за тарифи, а зараз будуть 450, то 150 їм буде компенсувати держава. Таких сімей у нас понад 3 млн. Ми рахували, що це отримає кожна родина, у якої дохід менше, ніж 1 тис. 910 грн. на людину сім’ї, на члена сім’ї, і розраховували, що 3 млн. з половиною сімей звернуться до управлінь соціального захисту за такою допомогою.

Наразі звернулося тільки 4,5 тисячі сімей, тому що ще опалювального сезону немає, а 98% сімей у нас платять, коли опалювальний сезон вже є. І тому ми очікуємо, що як тільки рахуночки вони отримають, вони прийдуть до нас, звернуться за такою допомогою і ми їм, безумовно, забезпечимо. Процедура дуже проста, всі документи (там три документи треба надати: обов’язково – заява), всі статусні документи, які потрібно отримати в житлово-комунальних конторах, ми отримуємо самі через управління соцзахисту, через їх запити. Ця допомога буде направлена на підприємства, які є постачальниками цих послуг. Тобто родина зобов’язується платити свій обов’язків платіж, а ми зобов’язуємося перераховувати цю різницю нашим підприємствам. Це перша програма, яка зараз діє вже з 1 липня.

Від сьогодні,  1 жовтня, змінено порядок призначення житлових субсидій. Він також буде підтримувати 1 млн. 600 тис. сімей, це буде збільшення практично на 600 тис. сімей, які б отримували за раніше діючим порядком. На сьогодні у нас отримали таку житлову субсидію з 1 січня до 1 жовтня 630 тис. сімей, це додаткова буде нарахована така субсидія.

У чому різниця старого і нового порядку? Кожна родина отримає свою субсидію, кожній родині буде нараховано обов’язковий платіж, який вона повинна зробити залежно від свого доходу. Введено вперше соціальні нормативи житла і соціальні нормативи споживання. Наприклад, на природний газ, на опалення було 11 кубічних метрів, зараз буде 7. Тобто норма споживання не змінювалася з 1996 р. Ви розумієте, що це просто відбувалося фінансування постачальників газу за завищеними тарифами. І тому на сьогодні держава може зекономити деякі кошти для того, щоб підтримати наших громадян. Тому також дуже проста процедура призначення цієї житлової субсидії. Кожна людина може звернутися до управління соцзахисту, там є такі розрахунки, таблички: якщо, наприклад, 500 грн. на особу є дохід на одну людину в родині, то вона буде сплачувати 3,2% від свого доходу. Такі довідники є в кожному управлінні соцзахисту, кожен може побачити і на сайті Уряду такі розрахунки, і на сайті Мінсоцполітики і порахувати самому. Якщо у вас є дохід 500 грн. на людину, обов’язковий платіж буде 3,2%, а потім порахувати скільки членів сімей. І коли ви отримаєте розрахунки за житлово-комунальні послуги, одне від другого віднімається, і буде вже різницю сплачувати держава у вигляді житлової субсидії, призначеної вам в управлінні соціального захисту. Три документи треба надати в управління соцзахисту для того, щоб отримати субсидію.

Тим громадянам, які отримують вже пенсію або інші соціальні виплати, не треба носити ніяких довідок. Ми через базу ці довідки отримаємо самостійно. Якщо, наприклад, людині вже призначена житлова субсидія, то ми можемо і самі порахувати, якщо вона отримує якісь соціальні виплати з держави.

Тобто я хочу підвести, що 5 млн. 115 тис. сімей отримають таку державну допомогу за двома програмами: компенсації і новий порядок житлових субсидій. 5 млн. 115 тис. сімей.

 

ЯЦЕНЮК А.П. – Тобто це загалом близько 30% населення.

 

ДЕНІСОВА Л.Л. – Так. Але я хочу додати до того, що держава фінансує пільги цим людям, яким встановлено по житлово-комунальних послугах. І ми надаємо пільги 5 млн. 600 тис. осіб, а це 4 млн. 800 тис. сімей ще додатково до тих. І тому, якщо ми порахуємо, то буде приблизно 10 млн. українських сімей, які будуть підтримані Урядом у цих непростих умовах підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги.

Але все ж таки є така категорія громадян, яка зараз просто потребує додаткової уваги. Це пенсіонери, у яких не індексується пенсія. І ми, на жаль, в таких складних умовах фінансування армії, тому що ми знаходимося у військовому стані, не підвищували прожитковий мінімум. І я думаю, що треба все ж таки, якщо ми десь знайдемо ці кошти, підтримати таку категорію громадян, як пенсіонери, яким не індексується пенсія, як інваліди війни, як інваліди з дитинства. Це 7 млн. наших громадян, і вони потребують нашої уваги.

Що стосується державних соціальних гарантій учасникам АТО. Ви всі пам"ятаєте, що ми створили державну службу, вона зараз працює. Вже створена міжвідомча комісія, яка надає і визначає статус учасника бойових дій тим учасникам АТО. На сьогодні за таким статусом звернулося 152 особи.

Я хочу звернутися до Міноборони, МВС, прикордонників, усіх, де є військові формування – будь ласка, не затримуйте документи, створіть свої комісії і надавайте нам їх на розгляд.  Люди чекають того, що їм нададуть статус учасника бойових дій і на них будуть розповсюджуватися всі пільги, які передбачені Законом "Про статус ветеранів та їх соціальний захист". Тому це дуже важливе питання. І це буде захист й їх родин, тому що вони будуть отримувати пільги, у тому числі на житлово-комунальні послуги.

Ви всі пам"ятаєте про те, що ми прийняли рішення, що учасників АТО ми безкоштовно і без надання статусу інваліда протезуємо на підприємствах, які знаходяться у межах держави Україна. Таких понад 70 підприємств. І ми вже таке протезування забезпечуємо сьогодні. Вже в нас є черга на 15 людей. Як тільки можна буде їх протезувати, тому що треба, щоб людина мала медичне таке призначення, ми будемо протезувати.

Але є такі випадки, коли ми не можемо забезпечити протезування через складну функціональну побудову, яке можна забезпечити тільки за кордоном. І сьогодні я дуже прошу членів Уряду підтримати рішення, яке ми внесли на ваш розгляд, щоб все ж таки у випадках, коли експертна комісія визначить, що ми не можемо забезпечити протезування у державі, забезпечити протезування такої людини – учасника АТО, за кордоном і за державний кошт. Я дуже прошу, щоб таке рішення було прийнято.

Що стосується соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб. На сьогодні їх обліковано в Державній службі з надзвичайних ситуацій у міжвідомчому штабі понад 344 тис. осіб. Але це не облік. І для того, щоб зрозуміти, скільки цих людей, які в них є проблеми, чого вони потребують, ми пропонуємо сьогодні прийняти постанову про облік, і цей облік будуть робити управління соціального захисту як в містах їх масового поселення, так і коли ці люди звертаються вперше до штабів, так і ті, хто прийде в управління соцзахисту. Довідка буде видаватися відразу, як тільки з заявою звернеться цей громадянин.

У нас уже спрощено процедуру щодо оформлення пенсій, допомог, виплат з тимчасової втрати працездатності і нещасних випадків на виробництві, набуття статусу безробітного, і ми забезпечуємо працевлаштування майже без трудової книжки і без диплому про освіту. Тобто ми це потім встановлюємо, але ми надаємо таку допомогу з працевлаштування без пред’явлення цих документів. Тобто процедура зовсім спрощена.

Ще я буду пропонувати членам Уряду, щоб ми сьогодні прийняли таку постанову про щомісячну адресну допомогу внутрішньо переміщеним особам, яка буде покривати витрати на проживання, в тому числі, на оплату житлово-комунальних послуг, про що Ви говорили, Арсенію Петровичу. Дуже прошу, ми пропонуємо для непрацездатних осіб 884 грн. і для працездатних осіб, які все ж таки мусять працювати, 442 грн.

Дякую за увагу.

 

ЯЦЕНЮК А.П. – А на родину не більше, ніж...

 

ДЕНІСОВА Л.Л. – 2400.

 

ЯЦЕНЮК А.П. – Скажіть, у нас уже відбулося засідання комісії щодо присвоєння статусу учасників бойових дій нашим учасникам АТО?

 

ДЕНІСОВА Л.Л. – Так.

 

ЯЦЕНЮК А.П. – Скільки там?

 

ДЕНІСОВА Л.Л. – 152 особи.

 

ЯЦЕНЮК А.П. – А чому так довго?

 

ДЕНІСОВА Л.Л. – Просто немає документів. Це 152 документи поступили, всі вони розглянуті. Тому я звертаюся, щоб все ж таки швидше ці питання вже розглядалися.

 

ЯЦЕНЮК А.П. – А порядок у нас фактично новий по компенсаціях і по субсидіях з 1 жовтня набуває чинності?

 

ДЕНІСОВА Л.Л. – По компенсаціях – з 1 липня, а новий порядок призначення житлових субсидій від сьогодні – з 1 жовтня. Ми чекаємо наших громадян для того, щоб вони приходили і не чекали, поки їм принесуть ці розрахунки. Ми готові до того, щоб всіх забезпечити. Тут все є, кожна людина може порахувати сама.

 

ЯЦЕНЮК А.П. – Колеги, є питання до Людмили Леонтіївни? Немає. Дякую.

Я ще раз хотів би зупинитися на цьому надзвичайно важливому і чутливому питанні – соціальному забезпеченні. Ситуація з бюджетом вкрай складна, тому що військовий бюджет, і ми діємо у фактичних умовах військового стану.

З Донбасу ми не отримали, не підняли 2 млрд. доходів і йде постійна тенденція по падінню сплати податків. Ця тенденція має ще часовий лаг, тобто в цьому місяці ми зібрали фактично доходи за серпень. Так як у серпні ситуація погіршилася, то через місяць ми очікуємо ще погіршення обсягу зібраних доходів з Донецької і Луганської областей. Ситуація з російськими терористами в Донецькій і Луганській областях має жахливий вплив на економіку в цілому, все зав’язано. Укрзалізниця отримує 40% з донецького і луганського регіону. Зруйновані мости, зруйновані дороги, нема доходів по перевезенням – значить, нема платежів до бюджету, нема платежів за заробітну плату, нема платежів за електроенергію, і значить, що це просто вбиває українську економіку.

І ми як Уряд чудово усвідомлюємо, всі ті проблеми, які мають люди: ціни, тарифи, курс. Пов’язано це з тим, що важко керувати економікою, коли на нашій території стоять російські танки, терористи і йде стрільба. Але керуємо, і будемо далі керувати, і будемо з цим справлятися.

Тому перше, що стосується пільг і компенсацій. Я прошу українців звернутися до відділів соціального забезпечення для отримання пільги і компенсації, і для оформлення субсидій. Загальний обсяг у бюджеті ми виділили 8,8 млрд. грн., 3,8 уже використали, 5 є до кінця поточного року. Я прошу, дорогі українці, ті, хто підпадає під пільги і субсидії, зверніться, будь ласка, невідкладно в управління соціального захисту для оформлення державної допомоги.

Друге. Ми переглянули нормативи споживання природного газу і електроенергії. Що було? Облгази списували на населення 10 кубів газу, що начебто населення його споживає за пільговою ціною. Ми провели дослідження, до речі з нашими іноземними партнерами, по домогосподарствам, і з’ясувалося, що норматив, який був встановлений майже 20 років тому, завищений всього-на-всього майже на половину. Фактичне споживання газу – 6 кубічних метрів, а оцих 4 кубічних метри, які списували на населення, продавали вже не населенню, а промисловості та іншим суб"єктам за комерційною ціною, яка в 10 разів вища, ніж ціна для населення. Такий бізнес: на населення списали, а промисловості продали і гроші пішли по кишенях.

З огляду на те, що ми переглянули нормативи, я прошу Людмилу Леонтіївну і Олександра Віталійовича подивитися на реальність рішення по третій хвилі компенсацій для населення. Тобто у нас є компенсація, яка запроваджена з 1 липня, субсидія, яка запроваджується з 1 жовтня, і третій варіант: або проіндексуйте грошові доходи для найменш малозабезпечених, або запропонуйте інший варіант компенсації у зв"язку з ростом цін і тарифів. Тобто певний ресурс з"явився, це десь до 2 млрд. грн. Перерахуйте.

Подивіться, який варіант прямої допомоги, увага, кому. Ми всім допомагати не можемо, тому що це буде неможливо з точки зору фінансового ресурсу. Ми повинні допомогти непрацездатним, найменш малозабезпеченим. Що стосується пенсіонерів, то ми повинні допомагати тільки тим пенсіонерам, які непрацюючі і мають дуже низький рівень пенсій. Інваліди і ті люди, які потребують допомоги держави.

Подивіться, і якщо ви до п"ятниці будете готові, тим більше, ми з нашими західними партнерами, з МВФ і Світовим банком обговорювали питання збільшення обсягу компенсацій пільг і субсидій. Зараз ми покриваємо 10 млн. сімей, можемо покривати, а по факту покриваємо тільки 5, тобто вони повинні звернутися.

 Тепер щодо учасників АТО. Я прошу Міноборони, Службу безпеки, МВС, Національну гвардію, прикордонників, Державну службу спецзв"язку і телекомунікацій – товариші, пришвидшіть подання списків учасників АТО. Службу створили, перше засідання провели, але 152 людини – це нікуди не годиться. Тим більше, на наших хлопців, які воювали, і на їх сім’ї зразу будуть розповсюджуватись пільги і компенсації. Тому закрутіть цю роботу якнайшвидше.

Щодо протезування. Людмило, ми з Вами були у військовому госпіталі. Перше протезування ми можемо робити силами наших підприємств. Але я чув від хлопців скептичне ставлення до українських протезів. У нас 70 заводів, які виготовляють протези.

 

ДЕНІСОВА Л.Л. – В яких є ліцензія на те, щоб вони виготовляли. Є державні, є приватні, є різні, але 70.

 

ЯЦЕНЮК А.П. – Я Вас прошу, зберіть всі заводи. Я знаю, що у нас навіть частина паралімпійців користуються українськими протезами. Просто розкажіть правду про українські протези: якість, чи вони придатні чи ні, для кого вони придатні. Кожного хлопця, який потребує протезування, до нього відправити соціальну службу, медичне призначення, нехай він прийме рішення: є українські протези, які можливо на першому етапі прийняти, ось є іноземні протези, які в особливих випадках потребують, щоб держава профінансувала саме іноземне протезування. Тому сьогодні давайте приймати рішення: ми фінансуємо і національні протези й іноземне протезування, залежно від випадку і медичного висновку.

Щодо тимчасово переміщених осіб чи переселенців. Зима на носі, майже 350 тис. людей. Позиція Уряду полягає в тому, що ми приймаємо рішення про введення процедури реєстрації тимчасово переміщених осіб або, як у народі кажуть, переселенців для того, щоб ми знали хто і де знаходиться, з ким в яких умовах проживає. Зараз тимчасово переміщені особи, яким призначені окремі види державної допомоги, вже можуть іти і ходять у відділи соціального забезпечення і ту соціальну допомогу, яку вони отримували, наприклад, у Донецьку чи Луганську, отримують у тих місцях, де вони проживають. Але ми вводимо процедуру реєстрації цих громадян, щоб ми чітко знали, хто де і в яких умовах проживає.

Друге. Оскільки іде зима, ми приймаємо рішення надати державну допомогу на шестимісячний період цим особам. Люди не мають ні житла, ні роботи, люди позбавилися всього.

Яку модель пропонує Уряд? На кожного непрацездатного (це той, хто не може сам собі заробити) на місяць допомога 884 грн. На кожного працездатного допомога 50%  від 884 грн., тобто 442. І, увага, в тому випадку, якщо людина хоче отримувати державну допомогу, вона повинна піти в центр зайнятості, стати на облік з метою отримання роботи. Хочеш, щоб держава допомагала, – шукай і отримуй роботу. Загалом на сім"ю цифра не вище 2400 грн. І, підкреслюю ще раз, це в тому випадку, якщо людина шукає роботу і готова забезпечувати свою сім"ю через те, щоб ходити працювати і заробляти.

Хто не стає на облік, хто не шукає роботу, такому держава не може допомагати, тому що він сам собі не хоче допомагати.

Третє – що стосується обсягу фінансування. Ви розумієте, що в нас у цих умовах кожен день якісь нові витрати. Доходів  усе менше, а витрат все більше. І тому після того, коли ми проведемо зараз процедуру реєстрації тимчасово переміщених осіб і призначимо виплати (в нас вже є домовленість з нашими західним донорами), ми отримаємо донорську допомогу. Зареєстрували, почали платити – іноземні донори нам дадуть можливість компенсувати витрати державного бюджету на виплати тимчасово переміщеним особам.

Що стосується виплат і фінансового стану в цілому. Ще раз можу підкреслити, що фінансово-економічна ситуація вкрай складна. І в Нью-Йорку я мав низку зустрічей із ключовими світовими банками і світовими інвесторами.

Основна умова, перша умова інвестицій в Україну – це зупинка війни, очищення України від російських терористів і танків та реальна реалізація мирного плану, який дасть можливість реалізовувати реформи, зміни. І звичайно, що для того, щоб реалізовувати реформи в країні, то повинен бути уже новий Парламент, який готовий голосувати за пакети реформ, які неодноразово вносяться Урядом і не отримують підтримки від членів Парламенту. Самі нічого не пропонують і рішення Уряду рубають.

Не дивлячись на всю вкрай складну ситуацію, світ дуже ретельно спостерігає за тим, як поводить себе Україна, Уряд з виконання зобов’язань як всередині країни, боргових зобов’язань, так і з виплати зовнішніх зобов’язань.

Я хочу дуже чітко заявити, що Уряд, не дивлячись на всю складність фінансової і економічної ситуації для країни, відповідально ставиться до виконання всіх зобов’язань, у тому числі і до погашення боргових зобов’язань.

Сьогодні настав термін сплати євробондів, які видані НАК “Нафтогаз України” під державні гарантії на загальну суму 1 млрд. 670 млн. дол. США. Уряд разом з НАК “Нафтогаз” розпочав процедуру погашення євробондів на суму 1 млрд. 670 млн. дол. США. Вся сума погашається, і для нас довіра іноземних інвесторів і кредиторів вкрай важлива.

І далі Уряд буде виконувати всі свої внутрішні і зовнішні зобов"язання, не дивлячися на неймовірну складність.

Такий спадок нам прийшов. Вже зараз ніхто не питає, хто брав борги. Зараз тільки запитують, хто буде віддавати. Тому ми віддаємо.

Тепер, стосовно питання по лікарських засобах і по медицині. У мене тут є десятки довідок з цього приводу. Нацдержслужба проводила службові розслідування. Які пропозиції я зараз буду вносити на засідання Кабінету Міністрів – з загального обсягу ліків, які повинна була купити держава, Міністерством охорони здоров"я придбано тільки 25%. А вже майже кінець року. Одна четверта частина.

Я давав персонально десятки доручень на засіданнях Уряду, на наших нарадах. Я так дивлюсь, що погано чути. Тому я Уряду пропоную наступне рішення: Міністра охорони здоров"я відсторонити від виконання обов"язків, Першого заступника Міністра Салютіна зняти із займаної посади.

Міністерству разом з Мінфіном відповідно до закону - 21 день на завершення процедур закупівель. Я з цим миритися не буду.

Після цього я прошу повідомити про остаточне рішення Уряду Міністра Кабінету Міністрів.

Дякую ЗМІ!

 

 
 

Додати коментар

Користувач:
email:





The BIS and ECB
Managing currency and growth
For a unified Europe

- Fin.Org.UA

Новини

00:00 - Новини від Міністерства енергетики України
21:00 - Новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
20:49 - Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго 
20:47 - Єврокомісія пропонує запровадити санкції проти суден, які перевозять військову техніку з КНДР до московія – Reuters
20:35 - Ситуація в енергосистемі. Оперативна інформація на 19:00
20:15 - Apple вимагає від Telegram заблокувати низку каналів для користувачів з українськими SIM-картками
20:08 - Банки готові збільшити кредитування бізнесу та населення – НБУ
20:02 - Найдорожча технокомпанія Європи ASML офційно змінила гендиректора
20:00 - СИТУАЦІЯ В ЕНЕРГОСИСТЕМІ. Оперативна інформація на 19:00
19:29 - Три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів в Україні – дослідження
19:17 - Патроне став віцепрезидентом ЄБРР. Хто очолив банк по Україні та Молдові
18:59 - Аналітична записка про стан роботи зі зверненнями громадян у І кварталі 2024 року
18:50 - Експерти Консультативної Ради при Міністерстві економіки України вітають прогрес щодо запуску програми Ukraine Facility
18:48 - Литва майже припинила імпорт зерна з московії та Білорусі
18:47 - Mercedes-Benz презентувала електричний G-Wagen
18:23 - Туреччина наростила закупівлі російської нафти до історичного рекорду
18:21 - Оновлено порядок здійснення безвиїзного нагляду та виїзних перевірок  фінансових установ з питань фінансового моніторингу, валютного та санкційного законодавства
18:10 - Байден підписав закон з 61 млрд доларів на підтримку України
18:07 - У Харкові запровадили нові проєкти для підтримки місцевого бізнесу
17:54 - Коли запрацює еАкциз в Україні
17:52 - Інформація щодо проведення Міжнародної весільної виставки “SHANGHAI WEDDING EXPO 2024” (07 – 09 серпня 2024 р., м. Шанхай, Китай)
17:45 - Підсумки торгів цінними паперами на Українській біржі за 24.04.2024
17:18 - Україна підписала Меморандуми про взаємне визнання Дипломів / Свідоцтв фахівця моряків з Португалією та Грузією
17:04 - Мазепа про свою справу: проблема в "сірих зонах" законів, а не в вертикалі Зеленського
17:00 - Офіс генпрокурора після аудиту закрив п'яту частину справ проти бізнесу
16:47 - Boeing звітує про падіння доходів через скорочення поставок
16:35 - Центр розмінування ДССТ отримав 10 позашляховиків, закуплених німецькими партнерами за ініціативи Мінекономіки
16:31 - Автобуси тепер можуть обирати в "єЧерзі" час перетину кордону з Молдовою
16:26 - Центр розмінування ДССТ отримав 10 позашляховиків, закуплених німецькими партнерами за ініціативи Мінекономіки
16:24 - Держаудитслужба розпочала аудит Науково-дослідного інституту вогнетривів


Більше новин

ВалютаКурс
Австралійський долар25.6704
Канадський долар28.8388
Юань Женьміньбі5.4473
Чеська крона1.6715
Данська крона5.6565
Гонконгівський долар5.0393
Форинт0.107269
Індійська рупія0.47372
Рупія0.0024433
Новий ізраїльський шекель10.4525
Єна0.25477
Теньге0.08896
Вона0.028811
Мексиканське песо2.3308
Молдовський лей2.2073
Новозеландський долар23.4185
Норвезька крона3.5966
московський рубль0.42673
Сінгапурський долар28.9955
Ренд2.057
Шведська крона3.6294
Швейцарський франк43.1667
Єгипетський фунт0.824
Фунт стерлінгів49.075
Долар США39.4716
Білоруський рубль14.347
Азербайджанський манат23.2159
Румунський лей8.4785
Турецька ліра1.2137
СПЗ (спеціальні права запозичення)51.9715
Болгарський лев21.5692
Євро42.1833
Злотий9.7656
Алжирський динар0.29133
Така0.35452
Вірменський драм0.099159
Домініканське песо0.66115
Іранський ріал0.00092851
Іракський динар0.029769
Сом0.43587
Ліванський фунт0.000436
Лівійський динар8.0586
Малайзійський ринггіт8.2657
Марокканський дирхам3.8465
Пакистанська рупія0.14042
Саудівський ріял10.3982
Донг0.0015718
Бат1.07729
Дирхам ОАЕ10.6188
Туніський динар12.4776
Узбецький сум0.0030882
Новий тайванський долар1.221
Туркменський новий манат11.1421
Сербський динар0.36025
Сомоні3.561
Ларі14.9113
Бразильський реал7.2282
Золото91400.04
Срібло1070.47
Платина36045.86
Паладій40324.58

Курси валют, встановлені НБУ на 25.04.2024

ТікерOpenMaxMinCloseVolume
2262861043.871043.871043.871043.872233881.80
2280431077.331077.331077.331077.33104501.01
2289101069.981069.981069.981069.9853499.00
229025983.59983.59983.59983.591827510.22
229470919.34919.34919.34919.34367736.00
2302621055.81055.81055.81055.8221718.00
CRSR061023.781023.781023.781023.785118.90
FSTF021014.051014.051014.051014.051014.05
USGK78454545454545454522725000.00
XS12141600016000160001600016000.00

Дані за 24.04.2024